Opozitia din Grecia cere alegeri anticipate

Sambata, 05 Noiembrie 2011, ora 11:31
1564 citiri
Opozitia din Grecia cere alegeri anticipate
Foto: Reuters

Opozitia din Grecia a anuntat, sambata, ca vrea alegeri anticipate. Solicitarea lui Antonis Samaras, seful organizatiei politice Noua Democratie, vine la cateva ore dupa ce premierul Giorgios Papandreou a facut apel la formarea unui guvern de uniune nationala pe care nu il va conduce el.

"Mastile au fost aruncate, Papandreou a respins toate propunerile noastre, alegerile sunt singura solutie", a declarat, sambata, Antonis Samaras, citat de postul britanic de televiziune BBC.

Reactia liderului Opozitiei vine dupa ce premierul Giorgios Papandreou i-a invitat, printre altii, si pe membrii partidului Noua Democratie sa formeze un guvern de uniune nationala tranzitoriu.

"Sambata, ma voi intalni cu presedintele Republicii, pentru a incepe tratativele privind componenta unui guvern de uniune nationala," a declarat Papandreou, in fata parlamentului.

Papandreou a anuntat ca intentioneaza sa discute cu patru partide pentru a forma un guvern de coalitie si ca se va intalni cu presedintele tarii, sambata, pentru a discuta aceasta chestiune.

Prim-ministrul Greciei le-a transmis parlamentarilor cat de important este pentru Grecia acordul de salvare, hotarat saptamana trecuta, la Bruxelles: "Un acord care ne da siguranta, care ne garanteaza traseul in Europa.

Un acord care ne permite sa stergem o mare parte din datoriile noastre si sa platim dobanzi foarte mici pentru acestea. Face ca redresarea noastra sa fie mult mai usoara in urmatorii ani".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Opozitia Grecia alegeri anticipate, #criza Grecia, #criza zona euro, #George Papandreou, #summit G20 , #Grecia