Premierul grec sare in apararea Moscovei: Sanctiunile impotriva Rusiei sunt un drum spre nicaieri

Marti, 07 Aprilie 2015, ora 10:14
2374 citiri
Premierul grec sare in apararea Moscovei: Sanctiunile impotriva Rusiei sunt un drum spre nicaieri

Grecia nu este de acord cu sanctiunile Occidentului impotriva Rusiei pentru ca aceasta ar fi "un drum spre nicaieri", a declarat premierul grec Alexis Tsipras.

Tsipras constata ca in ultimii ani relatiile dintre Grecia si Rusia au fost puternic afectate, dat fiind ca precedentele guverne de la Atena "nu au facut ceea ce puteau face pentru a evita aceasta politica a sanctiunilor lipsita de sens, determinata de situatia din Ucraina".

"Rezultatul a fost embargoul (rusesc) inclusiv asupra produselor agroalimentare grecesti, ceea ce a prejudiciat major economia Greciei", subliniaza Alexis Tsipras, intr-un interviu pentru Itar- Tas.

Grecia va deveni un satelit al Rusiei? Elenii ar putea gasi ajutor acolo unde se asteapta mai putin

Seful guvernului de la Atena a tinut sa aminteasca faptul ca, imediat ce a devenit premier, a primit un mesaj din partea presedintelui Consiliului European, Donald Tusk, "care considera aproape un dat pozitia Greciei in favoarea sanctiunilor".

"L-am sunat, precum si pe (sefa diplomatiei europene) Federica Mogherini, si le-am spus: 'Sa nu considerati pozitia Greciei un dat, situatia s-a schimbat, acum in Grecia este un nou guvern. Acum, trebuie sa ne intrebati inainte de a lua decizii", a relatat Tsipras.

Potrivit sefului guvernului de la Atena, Grecia "nu este de acord cu sanctiunile".

"Cred ca acesta este un drum care duce spre nicaieri. Sunt adeptul punctului de vedere conform caruia este necesar dialogul, diplomatia, este necesar sa se ia loc la masa negocierilor si sa se gaseasca solutii la marile probleme", a adaugat Alexis Tsipras.

In opinia sa, "razboiul economic, ca o continuare a razboiului adevarat, este o politica de impas". "Eu sunt pentru diplomatie", a declarat Tsipras, salutand in acest context acordurile de la Minsk. "Cred ca trebuie sa depunem toate eforturile pentru a pune capat tensiunii din Ucraina", a adaugat premierul Greciei.

Dupa cum afirma Tsipras in interviul pentru TASS, in timpul primei sale participari la summitul UE (19-20 martie) el a intrebat, adresandu-se colegilor, premieri si sefi de stat: "Spuneti-mi, cum va imaginati noua arhitectura a securitatii din Europa? O imaginati cu Rusia de partea cealalta a baricadei sau cu Rusia intr-un proces de dialog si intelegere reciproca?".

"De la multi nu am primit nici acum un raspuns. In viziunea mea, raspunsul este clar: noua arhitectura a securitatii din Europa trebuie sa includa Rusia", a conchis premierul grec in interviul pentru agentia de presa rusa.

Citeste si:
Cum a reușit Dacian Cioloș să-i ia fața lui Barna în prima rundă de alegeri din USR PLUS. Rolul ieșirii de la guvernare
Cum a reușit Dacian Cioloș să-i ia fața lui Barna în prima rundă de alegeri din USR PLUS. Rolul ieșirii de la guvernare
Dacian Cioloș a câștigat joi, 23 septembrie, prima rundă a alegerilor pentru șefia USR PLUS, reușind să-l întreacă cu două procente pe principalul său contracandidat, Dan Barna, cel care...
Care este strategia PNL după Congresul din 25 septembrie. Rareș Bogdan: ”Pentru majoritatea parlamentară nu luăm voturi de la AUR”
Care este strategia PNL după Congresul din 25 septembrie. Rareș Bogdan: ”Pentru majoritatea parlamentară nu luăm voturi de la AUR”
Rareş Bogdan dezvăluie strategia PNL după Congresul din 25 septembrie 2021. El a spus că nu nu vor lua voturi de la AUR. Rareș Bogdan a explicat joi seara, într-o emisiune tv, că...
Sursa: AGERPRES