Rata sinuciderilor in Grecia, un record pentru Europa

Autor: Ana Ilie
Luni, 19 Decembrie 2011, ora 09:35
2171 citiri
Rata sinuciderilor in Grecia, un record pentru Europa

Rata sinuciderilor in Grecia a ajuns la un nivel record in Europa, expertii punand cresterea accelerata a numarului de persoane care aleg sa-si puna capat vietii pe seama crizei economice pe care o traverseaza tara.

Masurile dureroase de austeritate si problemele economice fara sfarsit ii imping la sinucidere pe tot mai multi greci, scrie The Guardian. Statisticile ministerului elen al Sanatatii releva o crestere de 40% a sinucigasilor in perioada ianuarie-mai 2011, comparativ cu aceeasi perioada din 2010.

Merita mentionat ca inainte de inceperea crizei financiare, in urma cu trei ani, Grecia avea cea mai scazuta rata a sinuciderilor in Europa, de 2,8 la 100.000 de locuitori. Aceasta cifra aproape s-a dublat acum, ajungand sa fie cea mai mare de pe continent, si o rata in crestere inregistreaza si tentativele de suicid.

"Nu e niciodata un singur motiv, insa oamenii care suna sa spuna ca se gandesc sa-si ia viata vorbesc despre datorii, somaj, teama de a ramane fara slujba", spune Eleni Beikari, psihiatru la un ONG care are o linie telefonica non-stop dedicata ajutarii celor care doresc sa-si ia viata.

Inainte de criza, ONG-ul Klimaka primea cam 10 apeluri pe zi - acum este vorba de peste 100, majoritatea de la femei cu varste intre 30-35 de ani si barbati de 40-45, cuprinsi de disperare in fata problemelor economice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Atenționare de călătorie pentru Grecia. Transportul public, afectat de grevă. Se anunță perturbări majore
Atenționare de călătorie pentru Grecia. Transportul public, afectat de grevă. Se anunță perturbări majore
Atenţionare de călătorie pentru Grecia emisă de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), care anunță că miercuri, 16 aprilie, vor avea loc greve în sectorul transportului public. Conform...
Cine e ”Marea Preoteasă”, actrița care a aprins flacăra olimpică. Traseul către Paris
VIDEO
Cine e ”Marea Preoteasă”, actrița care a aprins flacăra olimpică. Traseul către Paris VIDEO
Flacăra Olimpică a fost aprinsă, marţi, la Archaia Olympia, sanctuarul în care au avut loc Jocurile Olimpice Antice. În faţa Templului Herei, s-a ridicat un nou pod între Jocurile Antice...
#Grecia, #criza economica Grecia, #sinucideri Grecia, #probleme Grecia , #Grecia