Revista presei: Referendumul din Grecia a cazut, criza ramane

Sambata, 05 Noiembrie 2011, ora 08:28
1825 citiri
Revista presei: Referendumul din Grecia a cazut, criza ramane

Referendumul din Grecia a cazut si Guvernul de la Atena a primit un vot de incredere din partea Parlamentului. Criza insa ramane si tine prima pagina a ziarelor de sambata.

Grecia a renuntat la organizarea unui referendum privind acordul cu Europa, la care un vot negativ ar fi insemnat falimentul, arata "Adevarul".

"Evenimentul Zilei" scrie ca premierul Giorgios Papandreou a castigat votul in Parlament, insa doreste formarea unui guvern de uniune nationala.

Parlamentul de la Atena a fost inconjurat de protestatari in timpul votului privind mentinerea Guvernului la putere, arata si "Jurnalul National".

Adevarul: Referendumul grecesc a cazut, criza ramane

Grecia a renuntat la ideea organizarii unui referendum pe tema planului european de sustinere financiara, insa neintelegerile politicienilor de la Atena tin Europa ostatica.

Reuniunea G20 de la Cannes a fost dominata de schimbarile rapide ale crizei politice din Grecia.

Planul de a organiza un referendum a atras critici dure din partea liderilor UE, care au vorbit deschis, pentru prima data, de eliminarea Greciei din blocul comunitar, informeaza Adevarul.

Evenimentul Zilei: Premierul Papandreou castiga votul din Parlament, dar vrea guvern de uniune nationala

Guvernul socialist condus de Giorgios Papandreou a primit votul de incredere al parlamentului. 153 de deputati au sustinut cabinetul, iar 145 au votat impotriva.

"Platim nota pentru decenii de coruptie si clientelism. Tara noastra este mai presus de noi toti!", a spus acesta inaintea votului din forul legislativ, cerand formarea unui guvern de uniune nationala si evitarea alegerilor anticipate. Noul guvern va fi condus, cel mai probabil, de actualul ministru de finante, Evangelos Venizelos, scrie Evenimentul Zilei.

Jurnalul National: Parlamentul de la Atena, asediat de protestatari

In asteptarea votului de incredere solicitat de premierul Giorgios Papandreou, mii de greci au ocupat piata Syntagma, acolo unde se afla Parlamentul de la Atena.

Protestatarii, mobilizati de Partidul Comunist si alte formatiuni de extrema-stanga, cantau in cor cantece de rezistenta din perioada dictaturii coloneilor, instaurata intre 1967 si 1974, purtand drapele grecesti si strigand sloganuri anticapitaliste, relateaza Jurnalul National. (L.S.)

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

O nouă ieșire a ”deputatului Shaormă”. Pesedistul Adrian Solomon și-a comparat alegătorii cu niște șoareci VIDEO
O nouă ieșire a ”deputatului Shaormă”. Pesedistul Adrian Solomon și-a comparat alegătorii cu niște șoareci VIDEO
În timpul unei conferințe de presă ce a avut loc la Vaslui, deputatul PSD Adrian Solomon a făcut declarații jignitoare, în stilul binecunoscut, la lansarea candidaților pentru alegerile...
Comasarea alegerilor creează haos. Radu Mihaiu: “Miza este să primească domnul Iohannis un loc călduț pe undeva” VIDEO
Comasarea alegerilor creează haos. Radu Mihaiu: “Miza este să primească domnul Iohannis un loc călduț pe undeva” VIDEO
Modificările pe care guvernanții le-au făcut în privința calendarului de alegeri trebuie și puse în aplicare de către autoritățile locale în lunile care urmează. În luna martie începe...
#Grecia vot Parlament, #referendum Grecia, #Guvern Grecia, #criza datorii Grecia , #Grecia