Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

S-a spanzurat de un copac din Atena, din cauza datoriilor

Joi, 31 Mai 2012, ora 23:22
2099 citiri
S-a spanzurat de un copac din Atena, din cauza datoriilor
Foto: The Telegraph

Un pensionar grec, care avea mari datorii, s-a spanzurat de un copac din Atena, miercuri, lasand un bilet de adio in care scria ca tara sa ar putea fi salvata numai de un lider ca fostul premier britanic Margaret Thatcher.

Barbatul, un fost electrician in varsta de 61 de ani, identificat cu numele de Alexandros, datora bani mai multor banci si catre oficiul fiscal, pe care insa nu-i putea plati, au declarat reprezentanti ai politiei, potrivit The Independent.

In biletul de adio, barbatul a scris ca a muncit intotdeauna din greu, dar ca a devenit un om de afaceri in ultima parte a vietii, intrand in datorii.

"Sper ca nepotii mei sa nu se nasca niciodata in Grecia, deoarece de acum tara nu va mai fi populata de greci. Cel putin vor cunoaste o limba straina, dupa ce greaca va fi abolita pana atunci. Asta daca nu va aparea un politician cu curaj, precum Thatcher, care sa ne 'repare' si pe noi, si statul", a scris pensionarul grec, in biletul sinucigas.

Barbatul a fost gasit intr-un mic parc, de catre un cuplu care trecea prin zona, langa portul Pireu, la circa 20 de kilometri de centrul Atenei.

Grecia, care avea una dintre cele mai mici rate de sinucidere din lume, s-a confruntat in ultimul timp cu o serie de astfel de incidente, de cand a tara a cazut in cea mai grava criza economica din zona euro. Expertii au spus ca rata sinuciderilor s-a dublat, anul trecut.

Unul din cinci greci nu are loc de munca, iar mai mult de jumatate dintre tineri sunt someri. Printre cei mai loviti de criza se numara muncitorii calificati si electricienii, constructiile fiind oprite in aproape toata tara.

In luna aprilie, un alt pensionar grec s-a sinucis, in centrul Atenei, lasand un bilet de adio in care scria ca Guvernul i-a "anihilat" speranta de supravietuire, adaugand ca a decis sa-si ia viata inainte de a fi fortat sa caute in gunoi pentru mancare.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#sinucidere pensionar Atena, #sinucideri Grecia criza, #criza Grecia pensionar sinucis, #pensionar spanzurat Atena , #Grecia