Se va trezi la realitate premierul Greciei? Nu are incotro

Joi, 09 Aprilie 2015, ora 22:47
7943 citiri
Se va trezi la realitate premierul Greciei? Nu are incotro

Odata ce premierul grec, Alexis Tsipras, pune piciorul din nou in Atena, el se va lovi de realitate.

Discutiile cu presedintele rus Vladimir Putin, care au avut loc miercuri, s-au axat pe un posibil proiect de construire al unui gazoduct, investitii posibile si sanctiuni. Intalnirea a fost criticata de Germania si Franta, aminteste Bloomberg.

Totusi, el nu a obtinut nimic concret de la rusi, asa ca s-a intors de unde a plecat: la poarta creditorilor sai internationali.

"S-a facut valva mare in jurul acestei vizite, insa s-a facut mult zgomot pentru nimic, deoarece Tsipras nu a obtinut niciun beneficiu economic care sa intre in vigoare in curand", a explicat Dimitris Sotiropoulos, profesor la Universitatea din Atena.

"Acum, el e nevoit sa faca ceva rapid. Momentan, se intoarce la negocierile cu partenerii sai. Dar Atena e pregatita pe anumite teme si prinsa pe un picior gresit pe alte teme", a mai spus acesta.

Ultimatum de la UE

Cu o factura lunara de 1,5 miliarde de euro pentru salarii si pensii, oficialii eleni trebuie sa prezinte o lista de reforme concrete pana pe 24 aprilie, cand are loc reuniunea grupului ministrilor de Finante din zona euro.

Masura e necesara pentru a obtine bani de la creditorii internationali.

"Cred ca se va ajunge la un acord pana la urmatoarea intalnire a ministrilor de Finante din zona euro", a explicat italianul Pier Carlo Padoan.

Grecia a primit un ultimatum de la UE: Mai are 6 zile

Elenii au achitat datoria scadenta joi catre Fondul Monetar International (FMI), in valoare de 460 milioane de euro, insa in vara are de facut o plata si mai mare, catre Comisia Europeana.

"Plata a fost facuta", a precizat un oficial guvernamental de la Atena.

Citeste si:
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că nu există riscul contaminării testelor de salivă din școli în momentul în care se...
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că atribuțiile instituției pe care o conduce sunt stabilite prin lege. Medicul a subliniat că...