Soarta Greciei se hotaraste duminica, la un nou summit. Participa toti liderii UE

Miercuri, 08 Iulie 2015, ora 00:00
4756 citiri
Soarta Greciei se hotaraste duminica, la un nou summit. Participa toti liderii UE
Foto: Ziare.com

Soarta Greciei este in continuare incerta. Negocierile de marti, de la Bruxelles, nu au dus la niciun rezultat, o noua intrunire fiind programata pentru duminica.

La summit-ul de duminica vor participa toti liderii UE, nu doar cei din zona euro. Acest lucru inseamna ca si Klaus Iohannis va merge la Bruxelles.

Soarta Greciei, incerta - LIVE

Cancelarul german Angela Merkel a explicat de ce toti cei 28 de lideri UE vor participa la summit-ul de duminica: "toata aceasta situatie este conectata la cele 28 de state membre. (...) de asemenea, trebuie sa consultam si FMI-ul, pentru ca este co-finantator al acestui program. Nu exista deocamdata teren pentru deschiderea unor noi negocieri".

Merkel a reiterat ca nu au fost atinse deocamdata conditiile pentru un nou acord cu Grecia. "Avem nevoie de propuneri mai detaliate din Grecia pentru a putea analiza un nou acord. Aceste propuneri trebuie sa fie legate de reforme, bineinteles", a punctat oficialul german.

Aceasta a explicat de ce toti cei 28 de lideri UE vor participa la summit-ul de duminica: "toata aceasta situatie este conectata la cele 28 de state membre. (...) de asemenea, trebuie sa consultam si FMI-ul, pentru ca este co-finantator al acestui program. Nu exista deocamdata teren pentru deschiderea unor noi negocieri".

Premierul elen Alexis Tsipras trebuie sa puna pe masa negocierilor noi propuneri de reforme. Acest lucru nu s-a intamplat insa marti, noul ministru de Finante grec facand doar o prezentare orala, iar propunerile scrise din partea Greciei urmand sa fie prezentate miercuri, cand Grecia ar urma sa solicite un nou imprumut prin ESM, de la statele din zona euro. Tot miercuri, Alexis Tsipras le va vorbi si eurodeputatilor, urmand isi prezinte cauza intr-un discurs in Parlamentul European.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#summit Grecia zona euro, #Grecia criza euro , #criza Grecia