Tsipras anunta refacerea guvernului de coalitie cu dreapta suveranista

Luni, 21 Septembrie 2015, ora 08:46
2524 citiri
Tsipras anunta refacerea guvernului de coalitie cu dreapta suveranista

Alexis Tsipras, liderul partidului radical de stanga Syriza, a declarat ca victoria sa si a formatiunii sale la alegerile legislative de duminica este o victorie a poporului elen si ca grecii i-au acordat un mandat clar de patru ani in fruntea unui nou executiv, anuntand in acelasi timp refacerea coalitiei de guvernare cu partidul suveranist de dreapta ANEL.

"In Europa momentului, Grecia si poporul grec sunt sinonime cu rezistenta si demnitatea, iar aceasta lupta va fi continuata impreuna cu voi pentru urmatorii patru ani", a spus Tsipras in fata unei multimi de simpatizanti veniti sa sarbatoreasca victoria in alegeri intr-una din pietele din centrul Atenei.

Syriza, partidul lui Alexis Tsipras, pe primul loc la anticipatele din Grecia - rezultate preliminare

"Am primit un mandat clar de a elimina coruptia sistemica. Incepand de maine, vom lucra pentru rezolvarea acestor probleme. Syriza nu va fi intimidata", a mai afirmat Tsipras.

El a atras atentia ca relansarea Greciei nu va veni ca prin minune, ci prin multa munca. "Ne asteapta vremuri dificile, dar, in acelasi timp, ne aflam pe o baza solida. Nu ne vom reveni din aceasta lupte prin minune, ci prin multa munca", a declarat liderul Syriza.

Alegeri in Grecia: Contracandidatul lui Tsipras le cere elenilor sa respinga obscuritatea si minciunile

Tsipras a anuntat totodata ca va forma un guvern de coalitie cu partidul suveranist de dreapta ANEL (Grecii Independenti), care a fost partener al Syriza si in executivul precedent.

"Ne unim fortele astazi. Vom continua impreuna", a spus Tsipras de la tribuna, unde i s-a alaturat si Panos Kammenos, liderul ANEL, conform imaginilor transmise de televiziunile elene.

"Am primit un mandat clar de a da la o parte fortele care ne-au tinut pe loc", a mai declarat el, spunand ca se simte 'razbunat'. Tsipras a facut aparent referire la deputatii Syriza care s-au opus in august noului pachet de ajutor convenit de Atena cu creditorii sai internationali si care au parasit partidul, privand Syriza de majoritatea in parlament si determinandu-l pe Tsipras sa demisioneze si sa convoace aceste alegeri anticipate.

Dupa numararea a peste 60% din buletinele de vot, Syriza, care ar obtine 145 din cele 300 de locuri din parlament, ar dispune de o majoritate absoluta de 155 de mandate cu sprijinul ANEL.

Citeste si:
Premierul Cîțu face cadou Bisericii Ortodoxe Române imobilul Schitului Darvari și Ferma Vlăsiei, în sedința Guvernului de mâine
Premierul Cîțu face cadou Bisericii Ortodoxe Române imobilul Schitului Darvari și Ferma Vlăsiei, în sedința Guvernului de mâine
Guvernul condus de Florin Cîțu dorește trasmiterea în mod gratuit, prin hotărâre de Guvern, a două imobile aflate în prorietatea statului către Biserica Ortodoxă Română. În nota de...
Vlad Voiculescu: ”România a comandat iraţional vaccinuri şi a ajuns în situaţia de a vinde şi dona mai multe decât orice altă ţară din Europa”
Vlad Voiculescu: ”România a comandat iraţional vaccinuri şi a ajuns în situaţia de a vinde şi dona mai multe decât orice altă ţară din Europa”
Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu afirmă că ancheta DNA cu privire la vaccinurile cumpărate de România este bine-venită, întrucât ţara noastră a comandat iraţional...
Sursa: AGERPRES