Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Tsipras anunta refacerea guvernului de coalitie cu dreapta suveranista

Luni, 21 Septembrie 2015, ora 08:46
2843 citiri
Tsipras anunta refacerea guvernului de coalitie cu dreapta suveranista
Foto: Facebook/Alexis Tsipras

Alexis Tsipras, liderul partidului radical de stanga Syriza, a declarat ca victoria sa si a formatiunii sale la alegerile legislative de duminica este o victorie a poporului elen si ca grecii i-au acordat un mandat clar de patru ani in fruntea unui nou executiv, anuntand in acelasi timp refacerea coalitiei de guvernare cu partidul suveranist de dreapta ANEL.

"In Europa momentului, Grecia si poporul grec sunt sinonime cu rezistenta si demnitatea, iar aceasta lupta va fi continuata impreuna cu voi pentru urmatorii patru ani", a spus Tsipras in fata unei multimi de simpatizanti veniti sa sarbatoreasca victoria in alegeri intr-una din pietele din centrul Atenei.

Syriza, partidul lui Alexis Tsipras, pe primul loc la anticipatele din Grecia - rezultate preliminare

"Am primit un mandat clar de a elimina coruptia sistemica. Incepand de maine, vom lucra pentru rezolvarea acestor probleme. Syriza nu va fi intimidata", a mai afirmat Tsipras.

El a atras atentia ca relansarea Greciei nu va veni ca prin minune, ci prin multa munca. "Ne asteapta vremuri dificile, dar, in acelasi timp, ne aflam pe o baza solida. Nu ne vom reveni din aceasta lupte prin minune, ci prin multa munca", a declarat liderul Syriza.

Alegeri in Grecia: Contracandidatul lui Tsipras le cere elenilor sa respinga obscuritatea si minciunile

Tsipras a anuntat totodata ca va forma un guvern de coalitie cu partidul suveranist de dreapta ANEL (Grecii Independenti), care a fost partener al Syriza si in executivul precedent.

"Ne unim fortele astazi. Vom continua impreuna", a spus Tsipras de la tribuna, unde i s-a alaturat si Panos Kammenos, liderul ANEL, conform imaginilor transmise de televiziunile elene.

"Am primit un mandat clar de a da la o parte fortele care ne-au tinut pe loc", a mai declarat el, spunand ca se simte 'razbunat'. Tsipras a facut aparent referire la deputatii Syriza care s-au opus in august noului pachet de ajutor convenit de Atena cu creditorii sai internationali si care au parasit partidul, privand Syriza de majoritatea in parlament si determinandu-l pe Tsipras sa demisioneze si sa convoace aceste alegeri anticipate.

Dupa numararea a peste 60% din buletinele de vot, Syriza, care ar obtine 145 din cele 300 de locuri din parlament, ar dispune de o majoritate absoluta de 155 de mandate cu sprijinul ANEL.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Tsipras refacere Guvern coalitie, #Tsipras alegeri Grecia , #Grecia