Cod rosu de furtuni si ploi abundente in Italia - UPDATE O femeie si copilul ei au murit

Sambata, 06 Octombrie 2018, ora 11:56
4431 citiri
Cod rosu de furtuni si ploi abundente in Italia - UPDATE O femeie si copilul ei au murit
Foto: captura video

Ministerul Afacerilor Externe a atentionat, sambata, romanii care vor sa calatoreasca sau tranziteaza Italia ca Serviciul de Protectie Civila italian a emis un cod rosu de furtuni si ploi abundente in centrul si sudul tarii.

"Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau doresc sa calatoreasca in Italia, ca Serviciul de Protectie Civila local a emis un avertisment de cod rosu pentru conditii meteorologice adverse, cu precipitatii intense, pentru versantul ionic al regiunii Calabria, respectiv pentru regiunea Puglia in ziua de 6 octombrie 2018. De asemenea, fenomene meteorologice intense, cod portocaliu sau galben pentru ploi abundente si furtuni, vor fi prezente in toate regiunile din centrul si sudul Italiei, in ziua de 6 octombrie 2018", transmite MAE, intr-un comunicat de presa.

UPDATE 11:50 Echipele de interventie au descoperit cadavrele unei femei si a unui copil in sudul Italiei, dupa ce regiunea a fost afectata de furtuni si ploi abundente, au anuntat autoritatile, precizand ca celalalt copil al femei este dat disparut, relateaza agentia ANSA. Trupurile neinsufletite au fost descoperite vineri in albia unui rau, in zona oraselor San Pietro a Maida si San Pietro Lametino. Sotul femeii a alertat autoritatile, masina acesteia fiind gasita abandonata, cu semnalizarea pornita, in zona orasului San Pietro Lametino.

Ce pot face romanii care calatoresc in Italia sau se afla in dificultate

Potrivit MAE, pentru informatii actualizate cu privire la starea vremii, se recomnda consultarea site-ului Serviciului Meteorologic al Aeronauticii Militare italiene - meteoam.it/ si al Serviciului de Protectie Civila - protezionecivile.gov.it.

De asemenea, romanii pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Roma: +390683523358; +390683523356; +390683523352; +390683523344, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center, in regim de permanenta.

Reprezentantii MAE mai precizeaza ca cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu caracter de urgenta, au la dispozitie numarul de telefon de permanenta: +393451473935.

Italia se confrunta cu vreme severa de mai multe zile. Iata cateva imagini de acum doua zile:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#cod rosu furtuni Italia, #atentonare furtuni severe Italia , #Italia