Costa Concordia a devenit atractie turistica morbida (Video)

Luni, 23 Ianuarie 2012, ora 13:29
3631 citiri
Costa Concordia a devenit atractie turistica morbida (Video)
Foto: AP

Epava navei Costa Concordia a devenit atractie turistica morbida pentru cei care vin sa se fotografieze cu vasul scufundat.

Peste 1.000 de turisti au ajuns pe Isola de Giglio, pentru a se fotografia cu nava esuata, de zece ori mai multi decat media obisnuita pentru aceasta insula, in luna ianuarie, conform The Telegraph.

Multi dintre ei s-au pozitionat cat mai bine pentru a avea o buna imagine a vaporului, iar familile impreuna cu copiii lor sunt la picnic pe stancile de pe malul apei, cu vedere spre Costa Concordia.

Unul dintre turisti spune ca a vrut sa le arate copiilor un eveniment istoric, precum scufundarea Titanicului. El spune ca a petrecut trei ore pe drum pentru a ajunge la locul accidentului din seara zilei de 13 ianuarie. Sotia sa, care a lucrat pentru compania Costa, crede ca este greu de imaginat ca o astfel de nava s-ar putea scufunda.

Curiosii vin din toata Italia pentru a vedea cu ochii lor vasul, lucru care este catalogat drept "trist" de catre operatorii de turism din zona. Acestia afrima ca turistii vin sa vada locul in care au murit mai multi oameni in urma naufagiului, iar feriboturile sunt pline.

Totodata, operatorii de turism de pe insula au spus ca nu ii incurajeaza pe oameni sa viziteze zona in aceasta perioada, in care sute de salvatori inca incearca sa gasesca supravietuitori.

Mai multe feriboturi ajung pe insula, din portul Santo Stefano, sambata si duminica, iar familiile si cuplurile beau bere si mananca pizza pe malul apei, la cateva zeci de metri de nava esuata. Unii vin chiar si de la Torino, dupa sase ore de condus.

Nava Costa Concordia, care avea la bord 4.229 de persoane, a naufragiat pe coastele vestice ale Italiei, dupa ce a lovit mai multe stanci aflate in apa.

Vasul era intr-o calatorie pe Marea Mediterana, cand s-a lovit de un recif in apropierea Isola del Giglio, pe 13 ianuarie. Paza de Coasta a fost nevoita sa evacueze cele peste 4.000 de persoane de la bord.

Bilantul victimelor se ridica la 13 morti si zeci de disparuti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Costa Concordia naufragiu, #turisti fotografiere Costa Concordia, #Costa Concordia atractie turistica, #naufragiu atractie turistica morbida , #Italia
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
"morbidă"? Câţi nu s-or fi fotografiat cu vaporul de la Costineşti?