Cum a ajuns un italian primar impotriva vointei sale

Vineri, 11 Mai 2012, ora 14:48
3867 citiri
Cum a ajuns un italian primar impotriva vointei sale
Foto: parks.it

Un italian a ajuns primarul unei localitati muntoase din nordul Italiei din greseala, dupa ce a candidat pentru aceasta functie fara insa sa-si doreasca sa o si ocupe.

Fabio Borsatti, in varsta de 50 de ani, s-a inscris in cursa electorala in comuna Cimolais, ca o favoare de ultim moment pentru singurul candidat, care era ingrijorat ca nu vor vota indeajuns de multi oameni daca va candida fara vreun oponent, transmite BBC.

Cu toate acestea, in ciuda faptului ca insasi familia lui Borsatti a votat pentru adversarul sau, neobisnuitul candidat a castigat alegerile. El a aflat ca este castigator numai atunci cand oamenii l-au sunat sa il felicite, in timp ce acesta se uita la un meci de fotbal.

"Am devenit un primar care nu isi dorea sa fie primar. Am vrut ca Gino (Bertolo) sa castige. Chiar si rudele mele l-au votat. Fiica mea, sora mea, tatal meu si mama mea au votat toti pentru el", a spus Borsatti.

Rezultatele votului au aratat ca neasteptatul primar a obtinut 160 de voturi, ceea ce a insemnat aproape 58% din totalul voturilor exprimate, fata de cele numai 117 voturi ale bunului sau prieten, Bertolo.

Borsatti a precizat insa ca nu planuieste sa-si dea demisia si intentioneaza sa-si indeplineasca sarcinile pentru cele 507 persoane ale localitatii Cimolais, din Friuli Venezia-Giulia, nord-estul Italiei, nu departe de granita cu Austria.

Chiar daca nu a acordat prea multa atentie unei platforme politice inaintea votului, dupa ce a ajuns primar, Borsatti a afirmat ca se va axa pe promovarea turismului in zona.

Prietenul sau, un fost primar al comunei, a declarat ca a fost o onoare sa participe la alegeri. "Nu am fost suparat. Ceva aparent neobisnuit s-a intamplat, dar nu este nimic de glumit pe tema aceasta", a spus Bertolo, in varsta de 65 de ani.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#primar italian ales greseala, #primar italian votat accidental, #Italia primar ales din greseala , #Italia