Cutremur in zona vulcanului Etna soldat cu zeci de victime

Miercuri, 26 Decembrie 2018, ora 13:19
6571 citiri
Cutremur in zona vulcanului Etna soldat cu zeci de victime
Foto: Arhiva Pixabay

Aproximativ 30 de persoane au fost ranite, iar mai multe cladiri au fost afectate de un cutremur cu magnitudinea de 5,1 grade care s-a produs in cursul noptii de marti spre miercuri in zona Vulcanului Etna de pe insula Sicilia, care a erupt luni, au anuntat autoritatile italiene.

Seismul s-a produs miercuri la ora locala 03:19 (04:19) . Presa italiana a relatat ca s-a resimtit si in orasul Catania, informeaza Reuters.

Centrul Seismologic European Mediteranean (ESMC) a revizuit in crestere magnitudinea sesismului, de la 4,8 grade la 5,1 grade, iar potrivit noilor date, epicentrul a fost la o adancime de aproximativ un kilometru.

Seismul a avut loc in largul Siciliei, la aproximativ 10 kilometri sud-est de localitatea Acitrezza, la 15 kilometri est de Catania, si la 180 de kilometri est de Palermo.

Institutul american de geofizica (USGS) a indicat ca seismul a avut o magnitudine de 5,1 grade.

Aproximativ 30 de persoane au fost ranite usor, cele mai multe din cauza caderii unor elemente de zidarie. Aproximativ zece raniti au fost transportati la spital cu ambulanta.

Unele cladiri vechi din localitatile Santa Venerina si Zafferana Etnea au fost avariate, potrivit imaginilor difuzate de televiziunele italiene.

In urma eruptiei de luni a Vulcanului Etna, in zona s-au inregistrat zeci de seisme, acesta fiind cel mai puternic.

Vulcanul a erupt luni, generand o coloana de cenusa densa care a condus la inchiderea temporara a Aeroportului Fontanarossa din Catania. Activitatea aeroportului a fost reluata luni dupa-amiaza, dar traficul aerian este limitat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#cutremur Etna Italia victime , #Italia