Hotel ingropat de avalansa in Italia UPDATE: Au fost gasiti mai multi supravietuitori, inclusiv o romanca si baietelul ei

Vineri, 20 Ianuarie 2017, ora 18:18
16927 citiri
Hotel ingropat de avalansa in Italia UPDATE: Au fost gasiti mai multi supravietuitori, inclusiv o romanca si baietelul ei
Foto: Twitter/Vigili del Fuoco

Doi romani se afla printre cele opt persoane care au fost scoase in viata, din zapada, in urma operatiunilor de salvare de dupa avalansa care a lovit hotelul Rigopiano din Italia.

Autoritatile italiene au anuntat ca printre cei opt supravietuitori salvati vineri se numara sotia si fiul lui Giampiero Parete, barbatul care a dat alarma privind tragedia, relateaza Corriere della Sera. Este vorba despre romanca Adriana si unul dintre copiii acesteia, un baiatel in varsta de 8 ani.

Informatia a fost confirmata si de Ministerul Afacerilor Externe, care a adaugat ca cei doi se afla la spitalul din Pescara, fiind in afara oricarui pericol.

Cei scosi de sub zapada si daramaturi sunt doi copii si 6 adulti, arata BBC. Printre acestia se mai afla politistul Domenico Di Michelangelo, sotia sa, Marina, si copilul lor de sase ani.

UPDATE 22:30 - Surse citate de presa italiana anunta ca autoritatile italiene au reusit sa o scoata in viata, vineri seara, pe fetita romancei, anunta Mediafax. Pompierii italieni au transmis prin Twitter urmatorul mesaj: "Hotel Rigopiano: scoatem de sub ruine trei copii in viata; cautarile continua". Potrivit publicatiilor La Repubblica si Il Fatto Quotidiano, unul dintre cei trei copii este fiica romancei.

Potrivit presei, supravietuitorii au reusit sa scape adapostindu-se intr-o debara din zona bucatariei. Ei au aprins un foc pentru a se incalzi si ar fi avut acces la cateva alimente. Echipele de salvare i-ar fi localizat datorita fumului.

Supravietuitorii au fost dusi la spitalele din Pescara si L'Aquila.

Cel putin patru oameni sunt morti, si mai multi sunt inca de negasit.

Echipele de salvare ajunse lucreaza in conditii dificile, zapada fiind mare, la fel si riscul unei alte avalanse.

Vineri a iesit la iveala si faptul ca unul dintre supravietuitori, gasit joi, bucatarul Giampiero Parete, care isi facea vacanta la hotel impreuna cu sotia sa romanca si cei doi copii, a fost cel care a dat alarma, sunandu-si seful.

Parete, care cu putin timp inainte de avalansa iesise din hotel pana la masina, pentru a lua un medicament pentru sotia sa, asa explicandu-se si cum de a scapat, si-a sunat seful, rugandu-l sa anunte autoritatile.

Acesta, la randul sau, a alertat autoritatile, dar apelurile sale au fost ignorate timp de mai multe ore. Abia la doua ore dupa tragedie unul dintre apeluri a fost luat in serios si o echipa de salvare a fost mobilizata, la orele 20:00, arata AP.

A durat insa mult pana ce acestea sa ajunga in zona, drumurile fiind blocate de zapada. In cele din urma, au reusit sa ajunga, in jurul orei 4:00, pe schiuri si cu elicopterul.

In prezent, langa hotelul din care a mai ramas la suprafata doar un etaj, restul de trei fiind ingropate in zapada, se afla echipe de salvare ce insumeaza 135 de persoane.

Avalansa de miercuri seara a venit ca urmare a seriei de cutremure care a zguduit centrul Italiei in aceeasi zi. Cand hotelul a fost lovit de zapada, clientii se aflau la receptie, asteptand ca drumurile sa fie deblocate. Acestia ar fi trebuit sa fie deja plecati, insa zapada de pe carosabil i-a facut sa mai zaboveasca in Rigopiano.

Vineri a iesit la iveala si faptul ca cei doi caini ciobanesti ai hotelului, Lupo si Nuvola, au supravietuit dezastrului. Acestia au mers kilometri intregi prin zapada, pana ce un localnic i-a gasit si le-a oferit mancare si un loc cald.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#fetita romanca supravietuit avalansa Italia, #romani hotel avalansa Italia, #hotel avalansa Italia morti , #Italia