Italia ar putea interzice valul islamic

Miercuri, 03 August 2011, ora 10:00
1614 citiri
Italia ar putea interzice valul islamic
Foto: ONU

O lege care interzice purtarea valului islamic, total sau partial, a fost aprobata marti de comisia de constitutionalitate din parlamentul italian.

Noua lege, propusa de parlamentarii partidului de dreapta aflat la putere, prevede o amenda de 500 de euro pentru purtarea valului islamic (burqa sau niqab), iar pentru cei care obliga alte persoane sa poarte acest val o amenda de 30.000 de euro si pedeapsa cu inchisoarea de un an, arata Corriere della Sera.

Legea a fost aclamata de unii deputati italieni ca fiind o masura care "reda demnitatea femeilor", pe cand alti politicieni o considera o eroare, deoarece aplica pedepse celor care nu se adapteaza.

Reprezentantii unui ONG pentru protectia drepturilor musulmanilor au declarat ca nu sustin portul niqab-ului sau burqa in Europa, dar se opun introducerii unor pedepse, masura afectand libertatea individuala.

Legea este sustinuta de Souad Sbai, un politician italian nascut in Maroc, acesta fiind de parere ca legea ofera libertate si civilizatie. "Trebuie sa ajutam femeile care sunt segregate si nu au drepturi", a declarat acesta, potrivit Il Sole 24 Ore.

Acesta estimeaza ca in Italia sunt aproximativ 3.000 de femei care poarta valul islamic si este de parere ca legea ar ajuta femeile musulmane sa se integreze in societate.

Daca legea va fi aprobata, Italia ar deveni a treia tara care interzice purtarea valului islamic, pe langa Franta si Belgia.

Un sondaj a aratat ca peste 70% dintre italieni sunt de parere ca valul islamic nu ar trebui purtat in public, marea majoritate sustinand ca acesta nu lasa libertate femeilor. Alti italieni cred ca valul islamic aduce cu sine riscul de securitate, devreme ce identatea persoanei nu poate fi cunoscuta.

Criticii masurii sustin ca este o masura discriminatorie si care nu lasa libertate de exprimare religioasa femeilor musulmane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Italia interzice val, #Italia val islamic , #Italia