Italia devastată de foc. Peste 800 de incendii au izbucnit doar în acest sfârșit de săptămână. ”Sunt provocate de infractori” VIDEO

Duminica, 01 August 2021, ora 13:28
4251 citiri
Italia devastată de foc. Peste 800 de incendii au izbucnit doar în acest sfârșit de săptămână. ”Sunt provocate de infractori” VIDEO
Peste 800 de incendii au izbucnit în 24 de ore în Italia FOTO Captura Video

Peste 800 de incendii noi, în principal în sudul ţării, au izbucnit în Italia, în special în sudul țării, doar în acest sfârști de săptămână au anunțat pompierii italieni pe Twitter.

”În ultimele 24 de ore, pompierii au efectuat peste 800 de intervenţii: 250 în Sicilia, 130 în Puglia şi Calabria, 90 în Latium (regiunea Romei) şi 70 în Campania”, se arată în mesaj.

”Munca echipelor continuă la Catania, la Parma şi în zona Siracuzei”, trei oraşe siciliene, precizează pompierii.

Italia este afectată de un important val de căldură în ultimele zile, iar temperaturile au ajuns la 40°C la bari (Puglia) sau la 39°C la Catania şi Palermo, în Sicilia.

Această caniculă şi lipsa ploilor au antrenat numeroase incendii, dintre care unul a devstat, la sfârşitul săptămânii trecute, peste 20.000 de hectare de pădure, livezi de măslini şi culturi în regiunea Oristano, în vestul Sardiniei.

Potrivit Coldiretti, unul dintre principalele sindicate agricole din Italia, numai Sicilia a înregistrat aproximativ 300 de incendii de pădure şi 60.000 de focare de incendiu în 2021, până în prezent.

”Ultimele incendii care au pornit confirmă faptul că incendiile sunt provocate de infractori”, acuză Coldiretti, care recunoaşte totodată că valul de ”căldură şi seceta” au facilitat activitatea piromanilor.

Video

În timp ce sudul peninsulei arde, nordul înregistrează furtuni violente şi grindină.

”Valoare pagubelor în regiunile rurale din nordul Italiei de către furtuni violente şi grindină, în această vară nebună se ridică la zeci de milioane de euro”, estimează duminică sindicatul Coldiretti.

#incendiu, #Italia incendii, #Sicilia Palermo, #sicilia, #foc, #piromani , #Italia