O noua generatie de mafioti sicilieni vrea puterea si se lauda pe Facebook

Luni, 04 August 2014, ora 13:10
12233 citiri
O noua generatie de mafioti sicilieni vrea puterea si se lauda pe Facebook
Foto: The Telegraph

Procurorii italieni scotocesc retelele de socializare in cautarea unor detalii care ar putea sa ii ajute in arestarea unei noi generatii de mafioti care resping valorile traditionale. Discretia si codul tacerii nu mai aduc respectul societatii.

Dupa ani in care membrii Cosa Nostra comunicau numai prin biletele incifrate, urmasii lor mai tineri au inceput sa se laude pe Facebook cu averea lor, puterea pe care o au si dispretul fata de procurorii care incearca sa-i aresteze, scrie The Telegraph.

Un astfel de mafiot din Palermo, Domenico Palazzotto, in varsta de 28 de ani, si-a creat o pagina de Facebook sub un nume fals, unde a postat fotografii cu el conducand barci cu motor, o limuzina, sau band sampanii scumpe.

Tanarul, despre care se cunoaste ca participa la strangerea de bani in schimbul "protectiei" in Arenella, una din suburbiile orasului Palermo, folosea contul de Facebook si pentru a profera insulte la adresa politiei sau pentru a schimba mesaje cu un alt tanar care isi dorea sa devina mafiot.

"Am nevoie sa trimit un CV?", intreba aspirantul. "Da, frate. Vrem sa-ti vedem cazierul. Nu luam oameni cu caziere curate", raspundea in gluma Palazzotto.

Intr-unul din filmuletele postate de el, unul dintre membrii grupului lui Palazzotto striga "Eu sunt Nasul!", iar Palazzotto intervine: "Ei bine, eu sunt originalul".

O sursa din cadrul politiei din Palermo a sugerat ca anchetatorii folosesc Facebookul pentru a-i cauta pe mafiotii care au conturi sub nume false. Salvatore D'Alessandro, un membru al grupului lui Palazzotto, si-a postat si el pe Facebook gandurile de marire, vorbind de ambitia de a urca in ierarhie.

"In acest moment, sunt doar unul dintre micii rechini care vaneaza in adancuri. Dar va veni momentul cand ma voi ridica la suprafata si nu voi avea mila de nimeni", a scris D'Alessandro.

"Sa activezi online era de neconceput pentru vechea garda. Fostii bosi traiau in ferme si mancau paine, branza si legume, fara sa foloseasca telefoane si bazandu-se doar pe notele scrise prin care isi transmiteau ordinele", a spus un politist care nu si-a dat numele.

"Cei din noua generatie foloseste Facebook, pune pe Twitter si trimite mesaje pe WhatsApp pentru a arata ca merg la cele mai bune discoteci, plaje si restaurante, pentru ca ei cred ca acesta e cea mai buna modalitate de a obtine respectul. Problema e ca asta lasa urme si ei sunt arestati", a mai declarat politistul.

Palazzotto este unul dintre cei 95 de mafioti arestati in iunie in Palermo in "Operatiunea Apocalipsa", care a urmarit sa decapiteze conducerea mafiei siciliene.

Anchetatorii au aratat ca o figura cheie in renasterea mafiei locale era varul lui Palazzotto, Gregorio Palazzotto, in varsta de 37 de ani, care isi conducea afacerile din inchisoare.

Utilizator constant al Facebook-ului, Gregorio isi folosea contul pentru a-i insulta pe tradatorii care ofereau dovezi procuraturii. "Nu mi-e frica de catuse, dar mi-e frica de cei care canta pentru a scapa de ele", a scris Gregorio pe Facebook, din inchisoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Italia mafioti Facebook laude, #Italia mafioti laudarosenie Facebook, #Italia tineri mafioti Facebook , #Italia