Peste 100 de mafioti arestati, in una dintre cele mai ample razii din Italia

Sambata, 27 Iulie 2013, ora 22:11
5571 citiri
Peste 100 de mafioti arestati, in una dintre cele mai ample razii din Italia
Foto: AFP

Politistii italieni au arestat, vineri, peste 100 de persoane, in una dintre cele mai mari operatiuni anti-mafie, care s-a desfasurat in Roma si in regiunea Calabria.

Pentru razia din Roma au fost mobilizati 500 de politisti, dar si elicoptere, echipe de caini special antrenati si patrule de coasta, arata The Telegraph.

Politistii puternic inarmati au arestat 51 de suspecti numai in orasul-port Ostia, de langa Roma, unde mii de turisti se refugiaza de caldura in aceasta perioada a anului.

Au fost vizati membri ai cunoscutelor clanuri Fasciani, D'Agati si Triassi, care sunt suspectati de legaturi cu gruparea siciliana Cosa Nostra, fiind acuzati de impartirea regiunii pentru a desfasura activitati ilegale, in cadrul "pactului de pace al mafiei".

Fosti ministri italieni, judecati pentru legaturi cu Mafia

Noul primar al Romei, Ignazio Marino, a promis, saptamana trecuta, ca va curata Ostia de infractori. "Liderii mafioti se infiltreaza de ani intregi in productivitatea si functionarea sociala a capitalei, isi gestioneaza afacerile din Ostria, impartindu-si teritoriul intre clanuri si punand la cale crime si alte operatiuni ilegale", a declarat acesta.

In urma raziilor, au fost arestate familii intregi de mafioti, nu numai liderii clanurilor. Autoritatile sustin ca acestia planificau crime si alte ilegalitati, detinand, de asemenea, afaceri cu jocuri de noroc si activitati pe plaja.

"Aceasta operatiune a lovit chiar in inima sistemului criminalitatii, pe care l-am reclamat in nenumarate randuri si care a suferit acum o lovitura uriasa", a precizat Nicola Zingaretti, presedintele regiunii Lazio din jurul Romei.

Mafiotii din Italia s-au aliat si cu romani pentru a stapani Roma

In cea de-a doua operatiune, care a vizat mafia din regiunea Calabria, 65 de persoane au fost arestate, printre care politicieni, oameni de afaceri, avocati, doctori si chiar politisti din inchisori.

Printre acestia s-a numarat si senatorul Piero Aiello, apropiat al fostului premier Italian Silvio Berlusconi. Acesta era investigat pentru cumparare de voturi. Odata cu el a fost arestat si politicianul Giampaolo Bevilacqua, care detine aeroportul local, acesta fiind acuzat de legaturi cu mafia.

In plus, autoritatile au confiscat bunuri de aproximativ 200 de milioane de euro de la oamenii de afaceri vizati in aceasta ampla operatiune.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#operatiune mafia Italia, #arestati mafia Italia, #100 mafioti arestati Italia, #razie anti mafie Italia , #Italia