Posibilul premier al Italiei: Functia de prim-ministru este doar pentru cei bolnavi mintal

Joi, 28 Martie 2013, ora 12:04
1935 citiri
Posibilul premier al Italiei: Functia de prim-ministru este doar pentru cei bolnavi mintal

Liderul formatiunii politice de centru-stanga din Italia, Pier Luigi Bersani, a declarat ca functia de prim-ministru al Italiei este una "doar pentru cei bolnavi mintal".

Bersani se confrunta cu un impas in eforturile sale de a forma un guvern, dupa ce a castigat alegerile generale, apreciind ca doar o persoana cu afectiuni psihice ar dori sa guverneze Italia in prezent, potrivit BBC.

"Numai o persoana bolnava mintal ar putea a avea o dorinta arzatoare sa guverneze acum", a spus Pier Luigi Bersani, la o intalnire cu politicieni ai Miscarea de Cinci Stele, miercuri. El a fost respins de aceasta grupare politica, iar daca nu va putea forma o coalitie de guvernare ar putea avea loc noi alegeri, in luna iunie.

Intre timp, actualul prim-ministru Mario Monti a spus ca "de-abia astepta" sa isi incheie mandatul.

Situatia politica din Italia amana reformele care ar putea ajuta la revitalizarea economiei tarii, care a fost lovita de recesiune.

Presedintele Italiei ar putea numi un premier tehnocrat

Partidul Democrat al lui Bersani aproape a castigat alegerile de luna trecuta, insa ii lipseste majoritatea din camera superioada a Parlamentului, necesara formarii unui guvern. Miscarea Cinci Stele, condusa de fostul comedian Beppe Grillo a obtinut un rezultat neasteptat la alegeri - 25 la suta dintre voturi.

"Vreau ca lucrurile sa fie clare: Sunt pregatit sa-mi asum o mare parte din responsabilitate, insa ii rog pe toti ceilalti sa-si asume si ei putina (responsabilitate - n.red.)", a mai declarat Bersani, care a respins posibilitatea formarii unei coalitii cu formatiunea de centru-dreapta a fostului prim-ministru Silvio Berlusconi, a doua forta din Parlament.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#prim ministru Italia bolnav mintal, #Bersani functie premier bolnavi psihic, #desemnare premier Italia , #Italia
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
De asta nu face Ponta nimic: ii este frica de boala!