65 de oameni au murit sau sunt dati disparuti dupa incendiul de la Londra. Au fost identificate primele victime

Vineri, 16 Iunie 2017, ora 10:50
3035 citiri
65 de oameni au murit sau sunt dati disparuti dupa incendiul de la Londra. Au fost identificate primele victime
Foto: Syria Solidarity Campaign

Autoritatile britanice fac eforturi pentru a-i identifica pe cei morti in incendiul din blocul londonez. Prima victima identificata e refugiatul sirian Mohammed Alhajali, in varsta de 23 de ani. In afara de acesta, au mai fost "identificate provizoriu" inca cinci persoane.

Barbatul locuia la etajul 14, impreuna cu fratele sau, Omar. Initial, Mohammed a vrut sa coboare din apartament impreuna cu fratele sau, dar apoi s-a razgandit si s-a intors in locuinta, asteptand sa fie salvat de pompieri. Si-a sunat un prieten din Siria, cu care a vorbit la telefon timp de doua ore, arata Sky News.

Cand flacarile au ajuns la apartamentul sau, i-a spus "adio" prietenului sau si l-a rugat sa-si ia ramas bun, in numele sau, familiei sale, cu care nu a reusit sa vorbeasca.

Mohammed lucrase pentru Syria Solidarity Campaign in Marea Britanie, o organizatie care militeaza pentru pace si democratie.

Abdulaziz Almashi, co-fondator al organizatiei, a fost cel care a confirmat moartea sa, descriindu-l pe Mohammed ca fiind un tanar cu inima buna, generos, care isi iubea foarte mult familia.

Studiase ingineria civila la Universitatea West London si intentiona ca, intr-o zi, sa se intoarca in tara sa.

"Mohammed a facut o calatorie plina de pericole pentru a scapa de razboi si moarte, in Siria, doar pentru a o intalni aici, in Marea Britanie, in propria casa", a mai spus Abdulaziz.

"Mohammed a venit in aceasta tara pentru siguranta, insa Marea Britanie nu a reusit sa-l protejeze", a mai adaugat el.

Cat despre fratele lui Mohammed, acesta este in viata, internat in spital, in stare stabila.

A doua persoana identificata este Khadija Saye, o artista in varsta de 24 de ani, care locuia impreuna cu mama ei, la etajul 20.

Aceasta tocmai isi expusese fotografiile realizate in Anglia si Gambia, tara in care s-a nascut mama ei, la Bienala de Arta de la Venetia. Tanara absolvise Universitatea de Arte Creative si era foarte apreciata in bransa.

65 de persoane sunt moarte sau date disparute

Tabloidul The Sun a publicat in editia de vineri o lista de 65 de persoane despre care afirma ca au murit sau au fost date disparute.

Intrebat joi daca numarul mortilor in incendiulde la Grenfell Tower poate depasi 100, comandantul Politiei din Londra Stuart Cundy a raspuns ca "as vrea sa sper ca bilantul nu va ajunge la un numar cu trei cifre".

Cundy a mai spus ca "exista riscul ca, din pacate, sa nu fie identificati toti", referindu-se la cei morti in incendiu.

In acest moment, bilantul anuntat de autoritati este de cel putin 17 morti si zeci de raniti.

Vezi si lista disparutilor in incendiu, facuta publica joi.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#identitate morti incendiu Londra, #victime incendiu Londra, #disparuti bloc ars Londra, #bilant morti raniti incendiu Londra , #Marea Britanie