Ziare.com

Agenta Anna Chapman nu va mai avea acces in Marea Britanie

Duminica, 11 Iulie 2010, ora 11:46

   

Agenta Anna Chapman nu va mai avea acces in Marea Britanie
Anna Chapman, unul dintre cei zece spioni rusi expulzati de SUA, nu va mai avea acces in Marea Britanie, din motive de securitate, au decis autoritatile.

Ministrul de Interne, Theresa May, ii va revoca cetatenia britanica si ii va anula pasaportul, la sfatul MI5 si al avocatilor guvernului, relateaza Daily Mail.

Decizia vine dupa ce sambata Chapman a discutat cu serviciile secrete ruse despre activitatile ei de spionaj din Occident si despre arestarea de catre FBI.

Potrivit unor informatii, Chapman s-a reunit cu tatal ei, Vasili, care oficial este listat drept diplomat, dar este spion de cariera.

Chapman a spus ca ar dori sa revina in Londra, dar ea este investigata de MI5 pe tema activitatilor pe care le-a desfasurat in Marea Britanie inainte de a se muta la New York.

Un e-mail trimis deChapman unui fost iubit din Rusia ridica intrebari despre mariajul ei de patru ani cu britanicul Alex Chapman.

"Am trait impreuna un an, apoi, dupa ce ne-am casatorit, ne-am mutat la Londra. Apoi l-am parasit, am obtinut pasaportul si am continuat sa traiesc singura in Londra", spune ea in mesaj.

Chapman a devenit simbolul retelei de spioni din SUA, dar in Rusia este ridiculizata pentru ca a cheltuit sume mari din banii contribuabililor fara a obtine rezultate cunoscute pentru Rusia.

Sursa: rNews

Articol citit de 778 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor