Agentii MI6, tinta spionilor Rusiei: Cum vor sa afle informatii strict secrete de la ei

Luni, 27 Aprilie 2015, ora 08:45
4939 citiri
Agentii MI6, tinta spionilor Rusiei: Cum vor sa afle informatii strict secrete de la ei

Sefii serviciului secret al Marii Britanii MI6 i-au avertizat pe angajati ca sunt tinte ale spionilor rusi. Mai exact, cei care lucreaza pentru MI6 si familiile lor risca sa fie santajati, intrucat agentii lui Vladimir Putin cauta in prezent modalitati de a obtine informatii secrete.

Informatia apare intr-un memo obtinut de Daily Star Sunday si sugereaza ca spionii rusi incerca sa determine membri ai Serviciului Secret de Informatii britanic, in numar de peste 3.000, sa devina agenti dubli.

Se pare ca pana si ofiterii in rezerva ai MI6 sunt inclusi pe lista Kremlinului, iar agentii britanici sunt catelogati drept "tinte de maxima prioritate" in documentul citat.

Aceasta situatie este considerata atat de periculoasa pentru securitatea Marii Britanii, incat sefii MI6 le-au cerut angajatilor sa sune la un numar de urgenta de fiecare data cand sunt abordati de agenti straini.

Agentii britanici de la MI5 "se antreneaza" cu spionii rusi infiltrati

"Serviciile ruse continua sa fie foarte active si sa abordeze actuali sau fosti membri ai Guvernului britanic. Este clar sa serviciile ruse considera ca atat actualii, cat si fostii membri ai MI6 sunt tinte de maxima prioritate.

Serviciile ruse au o traditie in a se folosi de presiune in operatiunile lor. Acest lucru poate fi utilizat impotriva fostilor membri ai personalului si apropiatilor. Daca orice ofiter in rezerva sau membru actual al personalului este abordat de catre serviciile ruse, ar trebui sa recunoasca doar ca lucreaza pentru Biroul Afacerilor Externe. Ar trebui sa refuze politicos orice discutie si sa anunte ca vor raporta incidentul", se mentioneaza in memo.

Sefii MI6 au luat aceasta masura in contextul in care exista temeri privind modalitatile Moscovei de a pune mana pe informatii secrete. Agentii rusi s-ar putea folosi de diverse trucuri, cum ar fi oferte de bani sau cucerirea ofiterilor britanici de catre o frumoasa spioana, care sa isi seduca tinta.

Oficialii din securitatea britanica sustin ca, in momentul de fata, in Regatul Unit lucreaza mai multi agenti rusi decat oricand de la Razboiul Rece incoace.

Citeste si:
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat că se va întâlni marți, 25 ianuarie, cu greviștii de la STB. Acesta susține că, în calitate de deputat de București, are ”datoria” să...
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat luni seară, 24 ianuarie, că speră ca greva angajaților STB să se oprească în urma negocierilor între Consiliul de Administraţie al companiei...