Alegeri in Marea Britanie: Demisii pe banda rulanta pe scena politica

Vineri, 08 Mai 2015, ora 15:51
4274 citiri
Alegeri in Marea Britanie: Demisii pe banda rulanta pe scena politica

Cofondatorul Partidului pentru Independenta Marii Britanii (UKIP, eurofob), Nigel Farage, a anuntat vineri ca renunta la functia de lider al UKIP dupa ce nu a reusit sa intre in parlament in urma alegerilor legislative desfasurate joi in Marea Britanie, dar nu a exclus posibilitatea de a candida din nou pentru conducerea formatiunii.

"Vor avea loc alegeri pentru conducerea viitorului lider UKIP in septembrie si voi lua in considerare in timpul acestei veri daca ma voi inscrie pentru a face aceasta munca din nou", le-a declarat Farage reporterilor, potrivit Reuters.

Alegeri in Marea Britanie: Fara rezultate oficiale, rivalul lui Cameron recunoaste infrangerea

Nigel Farage promisese ca va demisiona daca nu va fi ales in parlament in urma scrutinului din 7 mai, iar vineri el a spus ca este "un om de onoare".

Potrivit publicatiei The Independent, Nigel Farage a pierdut in favoarea candidatului conservator Craig Mackinlay la o diferenta de aproape 3.000 de voturi. "Ma simt foarte bine. Din punct de vedere profesional am o dezamagire, dar personal simt ca mi s-a luat o greutate de pe umeri", a spus Farage, la putin timp dupa anuntarea rezultatului.

In circumscriptia Clacton, candidatul UKIP Douglas Carswell a obtinut victoria si va deveni membru al Camerei Comunelor pentru urmatorii cinci ani. De altfel, acesta va fi singurul reprezentant al UKIP la Westminster, desi partidul a obtinut aproape 13% din voturi la nivel national.

Nick Clegg si-a anuntat demisia din fruntea Partidului Liberal-Democratilor

Si liderul liberal-democratilor britanici, Nick Clegg, si-a anuntat vineri demisia din fruntea partidului, dupa ce formatiunea sa a inregistrat un esec rasunator la alegerile legislative de joi, in conditiile in care, anterior, liberal-democratii au facut parte din coalitia de guvernare condusa de conservatorul David Cameron, informeaza EFE.

Alegeri in Marea Britanie: Cel mai tanar parlamentar de pe vremea lui Newton

"Rezultatele au fost devastatoare", a recunoscut Nick Clegg, intr-o conferinta de presa la Londra. La orele 10:30 GMT, liberal-democratii nu aveau decat opt deputati (fata de 57, in parlamentul actual), in conditiile in care se mai asteapta rezultatele de la doar noua circumscriptii electorale din cele 650 la nivelul Regatului Unit.

AFP scrie ca Nick Clegg si-a salvat in extremis postul de parlamentar, iesind castigator in circumscriptia Sheffield Hallam, din nordul Angliei.

"Este dureros de evident acum ca a fost o noapte cruda si punitiva pentru liberal-democrati", a declarat Clegg, vicepremier in exercitiu in guvernul de la Londra.

El a fost reales parlamentar pentru a treia oara, obtinand joi 22.215 de voturi fata de cele 19.862 ale laburistului Oliver Coppard.

La randul sau, Ed Miliband si-a anuntat vineri demisia din functia de lider al Partidului Laburist dupa infrangerea suferita de aceasta formatiune in alegerile legislative desfasurate joi in Marea Britanie, care au fost castigate de Partidul Conservator, informeaza AFP si Reuters.

Citeste si:
Primarul Sectorului 2, dezvăluiri la 1 an după demolarea chioșcurilor de la metrou: ”Soția m-a rugat sa nu mai merg cu metroul la primarie”
Primarul Sectorului 2, dezvăluiri la 1 an după demolarea chioșcurilor de la metrou: ”Soția m-a rugat sa nu mai merg cu metroul la primarie”
Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, susține că după scandalul privind desființarea chioșcurilor ilegale de la metrou a fost rugat de soție să nu mai meargă o perioadă cu metroul....
Gorghiu: ”În PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului”
Gorghiu: ”În PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului”
Vicepreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat că în PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului, dar a completat că declarațiile acestuia sunt urmărite şi de...