Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Alerta la Londra: O masina a intrat in barierele de la Parlamentul britanic UPDATE

Marti, 14 August 2018, ora 10:51
6674 citiri
Alerta la Londra: O masina a intrat in barierele de la Parlamentul britanic UPDATE
Foto: Captura Twitter/ Daily Mirror

Mai multi pietoni au fost raniti, marti dimineata, la Londra, dupa ce o masina a intrat in barierele de protectie din fata Parlamentului britanic, informeaza Scotland Yard.

Mai multe masini de politie, ambulante si pompieri au ajuns la fata locului. Soferul masinii a fost arestat, iar zona a fost evacuata. Incidentul s-a petrecut la ora locala 07:37 (09:37 - ora Romaniei), transmite BBC.

Imagini publicate in mediul online de internauti arata un barbat incatusat de politisti, in timp ce zona Parliament Square este complet evacuata.

"Avem un grup de politisti inarmati in zona Parlamentului. Paramedicii trateaza un grup mic de oameni care se afla langa Palatul Westminster. Un martor care a preferat sa isi pastreze anonimatul a povestit ca a vazut un sofer intrand intr-un grup de biciclisti, iar apoi in barierele de la Parlament. In plus, a apreciat ca actiunile soferului au fost deliberate", relateaza reporterul BBC.

Iata cateva imagini de acolo:

Iata-l si pe soferul masinii, surprins in momentul arestarii:

"Soferul masinii a fost retinut de ofiterii aflati la fata locului. Un numar de pietoni au fost raniti. Agentii se afla inca acolo. Cand vom avea mai multe informatii, vom reveni cu detalii", a transmis Scotland Yard.

UPDATE Seful diviziei antiteroriste a Scotland Yard, Neil Basu, a declarat ca anchetatorii cred ca soferul a comis acest act in mod deliberat si ca suspectul nu coopereaza cu Politia, relateaza Reuters citata de Agepres.

"Prioritatea noastra este acum sa stabilim in mod oficial identitatea suspectului si sa stabilim motivul pentru care a facut acest gest. El nu coopereaza in prezent" cu anchetatorii, a declarat Neil Basu.

"Avand in vedere ca pare a fi un act deliberat, modul de actiune si faptul ca este vorba despre o locatie emblematica, Politia trateaza incidentul drept unul terorist", a mai spus oficialul britanic.

El a declarat ca o femeie, care a fost lovita de masina, are rani grave, care insa nu ii pun viata in pericol.

Serviciul de ambulanta din Londra a afirmat ca cele doua persoane ranite au fost transportate la spital, in timp ce o a treia persoana a primit ingrijiri medicale pentru rani minore la locul incidentului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#masina Parlamentul britanic, #accident masina Parlamentul britanic, #accident Palatul Westminster , #Marea Britanie