Alertă în Marea Britanie: 13 orașe mari vor fi înghițite de ape VIDEO

Vineri, 27 August 2021, ora 05:00
16594 citiri
Alertă în Marea Britanie: 13 orașe mari vor fi înghițite de ape VIDEO
Inundații majore în Marea Britanie FOTO: NERC

Un avertisment major a fost făcut de către Climate Central, o organizație științifică independentă din Statele Unite, care a făcut publice hărți șocante ale Marii Britanii, în care 13 orașe mari ar putea fi sub apă, până în anul 2100.

Astfel, Marea Britanie va suporta mai devreme sau mai târziu efectele devastatoare ale schimbărilor climatice. În mod natural, cele mai susceptibile la aceste previziuni sumbre sunt zonele de coastă și joase, precum și cele din apropierea râurilor și căilor navigabile majore din Marea Britanie, potrivit Express.

Potrivit experților de Climate Central, estul Angliei va fi cea mai afectată zonă. Hărțile publicate recent indică următoarele orașe care vor fi complet sub ape: Skegness, King’s Lynn, Great Yarmouth, Boston și Peterborough.

Mai la nord, părți din Doncaster și Lincoln s-ar putea confrunta cu grave probleme legate de inundarea lor, în timp ce Grimsby, Hull și Barton-upon-Humber ar putea fi de nerecunoscut.

În cealaltă parte a hărții, zone imense din Cardiff și Swansea din Țara Galilor vor fi și ele sub apă.Chiar și părți imporatnte din Londra sunt expuse riscului, în special cele mai apropiate de râul Tamisa.

Descoperire istorică neobișnuită: Un continent misterios scufundat, găsit pe fundul Pacificului VIDEO

Potrivit Climate Central, se așteaptă ca zonele de coastă din Marea Britanie să ajungă sub nivelul mării, în următorii 30 de ani.

Recent, raportul IPCC al ONU avertiza că seceta, căldura excesivă, inundațiile și creșterea nivelul mării în lume, vor deveni probleme grave în următorii ani, pentru omenire, dacă nu acționează imediat.

Descoperire uimitoare, la 18 metri sub piramidă: ”De 1.800 de ani stau neatinse acolo” VIDEO

Putin nu se va opri la granița cu Polonia. Avertismentul premierului britanic
Putin nu se va opri la granița cu Polonia. Avertismentul premierului britanic
Premierul britanic Rishi Sunak a promis recent un ajutor militar suplimentar de 500 de milioane de lire sterline pentru Ucraina, avertizând că Vladimir Putin „nu se va opri la granița...
Țara europeană care va crește cheltuielile pentru apărare: "Nu ne aflăm în pragul războiului, ci pe picior de război"
Țara europeană care va crește cheltuielile pentru apărare: "Nu ne aflăm în pragul războiului, ci pe picior de război"
Cheltuielile pentru apărare ale Marii Britanii vor crește până la 2,5% din PIB pentru a se ajunge la 87 de miliarde de lire sterline (108 miliarde de dolari) pe an până în 2030, a declarat...
#avertizare inundatii, #Marea Britanie, #dezastre naturale Marea Britanie, #schimbari climatice Europa, #cresterea nivelului marii , #Marea Britanie