Ambasada britanica de la Sofia da asigurari: Fara vize pentru romani si bulgari!

Miercuri, 10 Octombrie 2012, ora 11:41
2725 citiri
Ambasada britanica de la Sofia da asigurari: Fara vize pentru romani si bulgari!
Foto: travelblat.com

Guvernul britanic nu are nicio intentie de a limita accesul romanilor si bulgarilor in Regatul Unit, potrivit ambasadei britanice la Sofia.

Viceministrul bulgar al Afacerilor Externe, Ivan Naydenov, a vorbit marti cu directorul interimar al ambasadei britanice la Sofia, Catherine Barber, pe acest subiect, precizand ca diplomatul britanic i-a confirmat ca ministrul britanic de Interne, Theresa May, nu a mentionat cele doua tari in recenta sa declaratie, transmite Novinite.

Marea Britanie vrea vize pentru romani si bulgari

Duminica a aparut informatia ca Marea Britanie ar putea reintroduce vizele pentru cetatenii din unele state din Uniunea Europeana, in special cei din Romania si Bulgaria, dupa ce Theresa May, ministrul britanic de Interne, a declarat ca directiva europeana pentru libera miscare a cetatenilor, care garanteaza dreptul a 500 de milioane de persoane sa circule libere in Uniunea Europeana, ar trebui revizuita.

"Orice mentionare a Bulgariei si Romaniei in acest context ar fi inadmisibila, pentru ca ar fi un semn de inegalitate in randul statelor membre ale Uniunii Europene", a precizat Naydenov, marti.

Vize pentru romani si bulgari in Marea Britanie? Vezi ce raspund autoritatile

MAE roman a primit asigurari ca Londra nu-si schimba politica privind circulatia

Ministrul de Externe bulgar, Nikolai Mladenov, a declarat, luni, ca nu exista posibilitatea ca Marea Britanie sa introduca vize pentru bulgari.

In plus, secretarul de stat in MAE Ovidiu Dranga a spus ca romanii nu se vor confrunta cu prelungirea, dupa 1 ianuarie 2014, a restrictiilor de munca impuse de Guvernul din Marea Britanie, recentele declaratii ale unor oficiali de la Londra fiind "in cheie electorala".

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#vize romani Marea Britanie, #vize bulgari Marea Britanie, #ambasada britanica vize romani, #Romania vize Marea Britanie, #restrictii romani Marea Britanie , #Marea Britanie