Boris Johnson comite o noua gafa: Compara salutul traditional maori cu o lovitura cu capul ca la Glasgow

Luni, 24 Iulie 2017, ora 17:01
2584 citiri
Boris Johnson comite o noua gafa: Compara salutul traditional maori cu o lovitura cu capul ca la Glasgow
Foto: Facebook/Boris Johnson

Ministrul britanic de Externe Boris Johnson a facut o noua gafa luni si a comparat salutul traditional maori cu o lovitura cu capul, in cursul unei vizite la lideri indigeni in Noua Zeelanda.

Johnson si-a inceput aceasta vizita de doua zile la o marae, o casa maori de reuniuni, la Kaikoura, o localitate pe Insula de Sud, afectata de un cutremur anul trecut, relateaza AFP.

El a fost primit cu un hongi, un salut maori in care cele doua persoane isi lipesc nasurile si le apasa.

Acest ritual simbolizeaza impartasirea suflului vietii, iar Johnson s-a declarat ingrijorat de modul cum ar fi privit acest lucru in Scotia, patria "sarutului Glasgow", adica lovitura cu capul.

"Va multumesc ca m-ati invatat hongi, cred ca este o introducere frumoasa, desi ar putea sa fie interpretata gresit intr-un pub la Glasgow, daca o incercati acolo", a spus el.

El a adaugat in gluma ca "marae are o traditie a unui leadership feminin puternic, pe care-l avem si noi acasa", referindu-se la premierul britanic Theresa May.

Seful diplomatiei britanice efectueaza o vizita de doua zile in Noua Zeelanda, in care se va concentra asupra comertului si problemelor internationale de securitate.

La Wellington, Johnson a inaugurat un memorial dedicat razboiului si s-a intalnit cu premierul neozeelandez, Bill English.

Aceasta este prima vizita pe care fostul primar al Londrei o efectueaza in Noua Zeelanda.

"Trebuie sa mai spun ca este tara cea mai uimitoare si mai magnifica pe care am vazut-o vreodata", a spus el.

"Cred ca singurul peisaj cu care rivalizeaza si la care ma duce cu gandul este imaginatia lui J.R.R. Tolkien si Stapanul Inelelor".

Aceasta nu este prima gafa pe care o comite seful diplomatiei britanice. El a promovat anterior beneficiile comertului cu whisky scotian intr-un templu sikh, dupa care i s-a atras atentia ca alcoolul este interzis in aceasta religie.

Inainte sa devina ministrul de Externe, el a comparat-o pe Hillary Clinton cu o "asistenta sadica intr-un ospiciu" si a declarat ca fostul presedinte american Barack Obama este "un pic kenyan" si are asadar un "dispret ancestral fata de Imperiul britanic".

Citeste si Charles si Camilla si-au frecat nasurile pentru salutul maori

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Boris Johnson gafa Noua Zeelanda, #Boris Johnson Nou Zeelanda maori, #salut maori Noua Zeelanda , #Marea Britanie