Brexit: Intalnire cruciala la Bruxelles - liderii europeni au pareri impartite

Vineri, 19 Februarie 2016, ora 07:50
2921 citiri
Brexit: Intalnire cruciala la Bruxelles - liderii europeni au pareri impartite
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Consiliului European Donald Tusk a anuntat in noaptea de joi spre vineri progrese in negocierile cu Londra asupra mentinerii Marii Britanii in UE, dar a subliniat ca "mai sunt inca multe de facut".

"Pentru moment, pot spune doar ca am facut unele progrese, dar mai sunt inca multe de facut", a declarat Tusk, dupa prima zi a unui summit european decisiv la Bruxelles, noteaza AFP.

Intalnire cruciala la Bruxelles: Ce inseamna, de fapt, un eventual Brexit

Printre altele, presedintele Consiliului European Donald Tusk a anuntat organizarea unei "intalniri speciale" cu Turcia la inceputul lunii martie, dupa ce a reiterat importanta unei actiuni comune cu Ankara pentru a raspunde la criza migratiei in UE.

"Ne propunem sa organizam o intalnire speciala cu Turcia la inceputul lunii martie", a declarat el, dupa mai mult de sase ore de discutii asupra crizei migratiei la summitul european de la Bruxelles.

Brexit: Cutia Pandorei pentru Uniunea Europeana si riscurile pentru Romania

Merkel: "Exista vointa" de a ajunge la un acord asupra mentinerii Marii Britanii in UE

Liderii din Uniunea Europeana doresc sa ajunga la un acord pentru a mentine Marea Britanie in interiorul blocului chiar daca un acord va fi dificil pentru multe tari, a declarat, la randul sau, vineri cancelarul german Angela Merkel, citata de Reuters.

Brexit: Exista sanse ca investitorii sa lase Marea Britanie pentru Romania?

"Dorinta este de a pastra Marea Britanie ca membru al Uniunii Europene", a declarat Merkel reporterilor dupa prima zi a unui summit al UE la Bruxelles.

"A devenit clar ca acordul nu va fi usor pentru multi, dar ca exista vointa", a adaugat ea.

Renzi este mai putin optimist decat inainte asupra unui acord MB-UE

De asemenea, prim-ministrul italian Matteo Renzi a declarat vineri ca este mai putin optimist decat inainte asupra unui acord al Uniunii Europene privind noi termeni de apartenenta pentru Marea Britanie, dupa cativa pasi inapoi in prima zi a summitului european de la Bruxelles, informeaza Reuters.

Exprimandu-se in fata reporterilor vineri dimineata devreme dupa mai multe ore de dezbateri in legatura cu cererile de reforma ale Marii Britanii si criza migratiei in UE, Renzi a explicat ca s-au facut "cativa pasi timizi inainte asupra migratiei", dar si "cativa pasi inapoi in legatura cu acordul cu Regatul Unit".

"Sunt mereu increzator, dar un pic mai putin optimist decat atunci cand am sosit", a adaugat el, intrebat daca inca crede ca ar fi posibil un acord cu Marea Britanie vineri, noteaza Reuters.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Brexit summit Bruxelles, #Brexit iesire UE , #Marea Britanie
Comentarii