Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Brexit: Proteste in peste 30 de orase din Marea Britanie fata de decizia de suspendare a Parlamentului

Sambata, 31 August 2019, ora 16:16
8169 citiri
Brexit: Proteste in peste 30 de orase din Marea Britanie fata de decizia de suspendare a Parlamentului
Foto: Facebook / Owen Jones

Mii de persoane protesteaza in mai multe orase din Marea Britanie fata de decizia prim-ministrului Boris Johnson de a suspenda Parlamentul, facilitand astfel producerea Brexit fara niciun acord, relateaza BBC.

Cele mai mari proteste au loc in Londra, Manchester, Leeds, York si Belfast. In Londra, manifestantii striga "Boris Johnson, sa iti fie rusine!".

Manifestatii au loc in peste 30 de orase din Marea Britanie, printre care Edinburgh, Belfast, Cambridge, Exeter, Nottingham, Manchester, Glasgow si Birmingham.

Jurnalistul si activistul Owen Jones, care urmeaza sa tina un discurs in cadrul protestului din Londra, a transmis ca protestele organizate sambata sunt pentru apararea democratiei.

"Avem un prim-ministru ne-ales care suspenda reprezentantii alesi ai cetatenilor britanici, care ar trebui sa judece cea mai mare rasturnare de situatie de la finalul razboaielor", a declarat Owen Jones.

In orasul Oxford, manifestantii s-au adunat in fata Colegiului Balliol, unde a studiat Boris Johnson.

Protestele "Opriti lovitura de stat" sunt organizate de grupul O alta Europa este Posibila, care militeaza impotriva Brexit. Grupul a anuntat ca mai multe proteste sunt anuntate si in orase europene, precum Amsterdam, Berlin si Riga.

Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii a aprobat, miercuri, cererea premierului Boris Johnson de suspendare a Parlamentului, facilitand astfel producerea Brexit fara niciun acord.

Premierul conservator Boris Johnson i-a cerut reginei Elizabeth a II-a suspendarea Parlamentului pentru a evita o decizie legislativa prin care sa fie blocata iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana fara niciun acord Brexit. Boris Johnson spera sa reuseasca astfel sa retraga Marea Britanie din Uniunea Europeana in orice conditii, inclusiv fara niciun acord Brexit.

Boris Johnson a adoptat o abordare dura fata de Uniunea Europeana, respingand Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul si afirmand ca Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fara un nou tratat.

Jean-Claude Juncker, presedintele in functie al Comisiei Europene, i-a reiterat marti seara premierului britanic, Boris Johnson, ca Acordul Brexit nu va fi renegociat.

Citeste mai multe despre:

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#proteste Marea Britanie Parlament suspendat, #proteste Brexit Marea Britanie , #Marea Britanie