Britanicii, speriati de imigranti: Fenomenul trebuie controlat neaparat!

Duminica, 07 Iulie 2013, ora 21:25
2615 citiri
Britanicii, speriati de imigranti: Fenomenul trebuie controlat neaparat!
Foto: Express.co.uk

Britanicii isi arata din nou ingrijorarea in ceea ce priveste imigrantii, avand in vedere ca acestia reprezinta o patrime din populatia marilor orase.

In plus, in multe parti din Londra, nativii se afla in minoritate.

Conform publicatiei Express, in 2010 s-a inregistrat cel mai mare flux de imigranti, adica 255.000, an in care au venit in Marea Britanie mai multi straini decat in toata perioada 1066-1950, cu exceptia perioadei de razboi.

De altfel, numarul polonezilor care s-au stabilit in aceasta tara a crescut de la 69.000 la 687.000, intre 2004 si 2011.

Solutia iesirii din criza in Spania: Afara cu imigrantii!

In timp ce activitatea imigrantilor angajati in sanatate nu este neglijabila, afluxul de imigranti a condus si la cresterea imbolnavirilor.

Astfel, intr-un singur an, 73% dintre cazurile noi de imbolnavire cu TBC si aproape 60% dintre infectarile cu HIV au implicat persoane originare din alte state.

Expertii sustin ca rata mare a nasterilor in randul strainilor din Marea Britanie produce o presiune mare asupra sistemului sanitar si scolar.

In ceea ce priveste domeniul imobiliar, multi imigranti slab educati vor sa inchirieze locuinte, astfel ca cererea mare a impins in sus preturile, in timp ce numarul mare al celor care lucreaza pe bani putini a dus la scadere salariului minim.

"Avand in vedere ca exista un milion de tineri care sunt someri, aceste lucruri sunt adevarate nebunii", arata publicatia citata, care mai mentioneaza ca daca in 2014 se deschide poarta celor 29 milioane de romani si bulgari, odata cu ridicarea restrictiilor pe piata muncii, atunci in perioada urmatoare, ei vor fi urmati de cei din Republica Moldova, Kazahstan si Turcia, tari care vor sa adere la UE.

Insa adevarata problema este spatiul, in conditiile in care britanicii trebuie sa construiasca o casa la fiecare 7 minute pentru imigranti, iar densitatea populatiei este aproape cea mai mare din Europa, de 400 peroane pe kilometru patrat, comparativ cu Germania, unde sunt 252 oameni pe kilometru patrat.

"Am avut intodeauna dreptate. Dezbaterea legata de imigranti era intodeauna despre spatiu si pastrarea identitatii culturale a Marii Britanii", conchide publicatia citata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#imigratie Marea Britanie, #probleme imigranti Marea Britanie, #romani Marea Britanie , #Marea Britanie