Ziare.com

Bugetul Marii Britanii, controlat de UE?

Joi, 20 Ianuarie 2011, ora 14:26

   

Bugetul Marii Britanii, controlat de UE?
Uniunea Europeana este in cautarea a noi puteri de "supraveghere a bugetului" Marii Britanii, inainte ca acesta sa fie prezentat Parlamentului, potrivit unor oficiali din guvern.

Guvernul britanic se teme ca acapararea de catre UE a unor puteri, in aceasta primavara, va da voie Bruxelles-ului sa decida elementele componente ale bugetului Marii Britanii, potrivit The Telegraph.

O directiva a UE, care stabileste "cadrul fiscal european" si regulile europene pentru "supraveghere bugetara", va aparea la inceputul lunii martie, inaintea summit-ului economic din luna iunie.

Potrivit Daily Telegraph, "cei mai mari pasi" vor stabili cand si cum va prognoza Trezoreria cresteri economice, impunand si "reguli fiscale numerice" tuturor departamentelor.

Asfel, chiar daca Marea Britanie, care nu este membra a zonei euro, nu poate fi amendata pentru incalcarea limitelor pentru deficit stabilite in Bruxelles, ea va fi, totusi, legata din punct de vedere legal din cauza "procedurilor bugetare, care stabilesc toate etapele planificarii unui buget", lucru care va fi stabilit printr-o directiva a UE.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 841 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

pai

nu asta inseamna UE: control!

 

Britanicii au inceput sa le dea cu flit la UE

http://www.bbc.co.uk/news/uk-politics-12233939

au inceput formarea unui nou grup al tarilor nordice care au aceleasi valori ca si ei si nu valorile tarilor sudice.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor