Cati romani si bulgari s-au dus in Marea Britanie in 2014? Surpriza e cati au plecat

Miercuri, 14 Mai 2014, ora 13:54
11711 citiri
Cati romani si bulgari s-au dus in Marea Britanie in 2014? Surpriza e cati au plecat
Foto: migrantforum.org.uk

Primele estimari privind numarul de bulgari si romani care lucreaza in Marea Britanie de cand au fost ridicate restrictiile pe piata muncii au fost facute publice miercuri si arata o scadere a lucratorilor imigranti din cele doua tari.

Estimarea facuta de Biroul National de Statistica arata ca, in prezent, muncesc in Marea Britanie 140.000 de romani si bulgari. Surpriza vine insa cand e comparata aceasta cifra cu cea de 144.000 de romani si bulgari, cati lucrau in Regat la sfarsitul anului 2013. Concluzia e ca numarul a scazut, arata The Telegraph.

Estimarile anterioare aratau ca exista aproximativ 144.000 de romani si bulgari angajati in Marea Britanie intre octombrie si decembrie 2013, inainte ca restrictiile sa fie ridicate pe 1 ianuarie, scria si BBC.

Marea Britanie se teme in continuare de romani. A luat noi masuri impotriva imigrantilor

La 1 ianuarie 2013, numarul muncitorilor din cele doua tari aflati pe pamant britanic era de 112.000. O organizatie britanica, Migration Watch, estima ca Marea Britanie trebuie sa se astepte la aproximativ 50.000 de persoane din cele doua tari in fiecare an.

Ambasadorul Bulgariei a spus insa ca din tara sa pot veni maxim 8.000 de oameni.

Ministerele britanice de resort au fost criticate la inceputul acestui an pentru ca nu reusesc sa realizeze o estimare oficiala a numarului de imigranti din Bulgaria si Romania.

Situatia prezentata de Biroul National de Statistica vine in contradictie cu temerile presei si clasei politice britanice care au declansat o campanie dura in cursul anului 2013 legata de posibila venire in numar mare a imigrantilor din Romania.

Acestia erau suspectati ca vor incerca sa obtina ajutoare sociale necuvenite, traind pe banii contribuabililor britanici. Un parlamentar britanic a fost prezent la 1 ianuarie 2014 la prima cursa a unui avion pe ruta Romania-Londra pentru a vedea daca acesta era plin cu imigranti, dar asteptarile sale nu au fost implinite, el identificand un singur roman in aceasta situatie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Marea Britanie estimare oficiala romani bulgari, #Marea Britanie statistica romani anulare restrictii, #Marea Britanie muncitori imigranti dupa restrictii , #Marea Britanie