Ziare.com

Romanul care a infuriat Marea Britanie: Imi aduc familia si obtin 25.000 de lire sterline

de Anca Serghescu
Sambata, 15 Noiembrie 2014, ora 14:57

   

Romanul care a infuriat Marea Britanie: Imi aduc familia si obtin 25.000 de lire sterline
Romanul Nicu Popescu se afla in centrul unui scandal urias, in Marea Britanie, acesta spunand ca e dreptul lui sa-si aduca in regat, tara unde lucreaza, familia si sa ceara ajutoare anuale in valoare de 25.000 de lire sterline.

Romanul in varsta de 30 de ani, nascut langa Bucuresti, lucreaza de doi ani in Marea Britanie, la un centru de colectare a deseurilor. Tata a cinci copii, acesta locuieste in Birmingham, si a socotit ca daca si-ar aduce familia in Marea Britanie, veniturile ar creste substantial. Acesta si-a chemat deja sotia, pe Iuliana, de 24 de ani, si pe cei cinci copii: Hagi, Petre, Marta, Mica si Rubens.Foto: The Sun

Romanul, care doarme in aceeasi camera unde si munceste, spera ca aducandu-si familia in Marea Britanie va primi o casa cu trei sau patru dormitoare. Pe langa banii primiti de la stat, va beneficia de sistemul de sanatate gratuit, copiii sai vor merge la scoala fara niciun cost, intreaga familie urmand sa aiba o serie de gratuitati.

Daily Express puncteaza ca in tara sa, Romania, Nicu Popescu ar primi de la stat echivalentul a 425 de lire sterline pe an.

"Beneficiile sunt uriase", a spus el. "Viata aici este mai buna pentru ca si salariile sunt mai mari. Nu fac nimic gresit", a declarat romanul.

"E dreptul meu sa cer aceste beneficii. In Romania, sistemul de sanatate este foarte prost, insa aici ti se ofera tratament gratuit", a mai declarat Nicu Popescu. "Ar fi un inceput de vis pentru familia mea", a punctat el.

Afirmatiile romanului, care in tara vindea legume pe nimic, pe strada, au pus pe jar presa si autoritatile, scotand in evidenta hibele legislatiei britanice in ceea ce priveste drepturile imigrantilor.

Un stat membru al UE trebuie sa poata refuza acordarea de ajutoare sociale cetatenilor straini care nu pot face dovada ca-si cauta de munca si care vin dintr-o alta tara UE doar pentru a obtine indemnizatii sociale, a stabilit, marti, Curtea de Justitie a UE. Insa Nicu Popescu are un loc de munca.

E atitudinea est-europenilor

Un membru al parlamentului britanic a declarat, la auzul afirmatiilor romanului: "Atitudinea acestei familii sintetizeaza atitudinea oamenilor din tarile estului Europei".

Romanii din Marea Britanie se declara liber profesionisti pentru a primi ajutoare - raport

"Sistemul nostru este deschis abuzului cand vine vorba de beneficii. (...) Oamenii pot profita de sistem si de aceea vin atat de multi. E nevoie de masuri mai sctricte", a mai spus acesta.

Si oamenii de rand sunt scandalizati de aceasta situatie. Daily Express citeaza un britanic care sustine ca romanul ar putea castiga mai mult ca el, dupa platirea taxelor. "Cred ca rad de noi", conchide acesta.

Un altul a declarat pentru aceeasi publicatie ca nu-l condamna pe roman: "Sistemul este problema. Este deschis abuzului".
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 23318 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
61 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

adevarul este ca fiecare vrea sa traiasca pe spatele altuia

:)
noi ne bucuram ca scapam de tiganoi,coloratii
se simt minunat in vestul socialist :)))

in curind,anglia iese din ue.
va rezolva oarecum problema imigratiei,
va avea alte probleme,lumea se schimba repede...

sint chestiuni importante la ordinea zilei
iar ziaristii se ocupa de fleacuri.

 

fiecare care gandeste ca d-ta!

doar un parazit vrea sa traiasca pe spatele altuia!
Cei mai multi vor sa traiasca pe propriile lor picioare!

dreptul la exprimarea propriei pareri este garantat de carta ONU

Dar de multe ori cind citesc parerile unora pe forumuri, ma intreb daca unii inteleg ce inseamna "propria parere".
Ma intreb daca uni au inteles ce inseamna libera CIRCULATIE in spatiul EU?
Unii fac afirmatii uluitoare despre sfirsitul si caderea Ecomomiilor Westice
fara aportul est-europenilor.
Doresc sa intreba pe toti acestii "specialisti" cum s-au dezvoltat toate aceste economii inainte de 1989?
Si mai trebuie sa adaug ceva. Cind politicieni din west iau atitudine impotriva unor anumite grupuri de "cetateni europenii" o fac pentru ca isi fac datoria fata de cetatenii care i-au ales si care sint ingrijaratii de siguranta lor si acopiilor lor. Sint ingrijorati de degradarea sistemului construit prin multa lupta de-a lungul secolelor. de aceea as fi bucuros daca forumisti ar gindi mi mult asupra celor ce vor sa scrie.
Va multumesc ca ati avut rabdare sa cititi aceste rinduri.

 

@Neutru Rank user: x4 15.11.2014, 15:26: mai multe surprize...

"Singura surpriza.....

Pentru mine vine de la numele de familie al individului. Eu unul credeam ca nume ca Popescu,Ionescu,Georgesci,Niculescu sunt nume tipic romanesti. Pentru mine este vorba de primul Rrom care sa poarte numele Popescu" Neutru Rank user: x4 15.11.2014, 15:26
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
1. numele de familie al celui mai iubit fiu al poporului romana, stralucit conducator si genial carmaci a lu' al nost' popor, sugereaza clar ca stramosii genialului erau colaboratori militieni politisti ai otomanului ocupator si unelte de represiune secureasca militieneasca a rumanilor din Tara Olteneasca deoarece "ceaus"-ul era un functionar marunt al ocupantului otoman, aprod, usier sau politai rural. tot din DEX aflam si faptul ca ceaus se numea si un om de serviciu la sinagoga.
daca adaugam si faptul ca numele Popescu vine de la cuvantul popa, atunci este clar cam cum sta situatia cu nicu, fiul cel mic de ciroza decedat al celui mai iubit fiu al neamului nostru nicolae impuscat asisderea decedat.......
p.s. si cum suntem mandri ca ne tragem din cetatencele femeile ale lui Decebal si din cetatenii legionari ai lui Traian, ia fa d-ta niste sapaturi si spune-ne de unde au fost recrutati legionarii tati ai Legiunii XIII Gemina soldati...sa vezi atunci la gramada de surprize...

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor