Marea Britanie, confruntată cu riscul unei crize a alimentelor. Lanțurile de aprovizionare au avertizat că sunt „pe punctul de a eșua”

Joi, 22 Iulie 2021, ora 09:00

   

Marea Britanie, confruntată cu riscul unei crize a alimentelor. Lanțurile de aprovizionare au avertizat că sunt „pe punctul de a eșua”
Lanţurile britanice de aprovizionare cu alimente ”sunt pe punctul de a eşua”, în condiţiile în care absenţa personalului legată de Covid-19 a agravat un deficit grav de forţă de muncă, a avertizat miercuri o organizaţie a industriei cărnii, transmite Reuters.

Asociaţia britanică de procesare a cărnii (BMPA) a afirmat că lipsa abilităţilor este atât de critică, încât unele fabrici au raportat posturi vacante de la 10% la 16% din funcţiile permanente.

”În plus faţă de deficitul de lucrători subiacent, aflăm, de asemenea, de la unii membri că între 5% şi 10% din angajaţii lor au fost ”avertizaţi ”de aplicaţia serviciului de sănătate să se autoizoleze, a declarat CEO-ul BMPA, Nick Spuse Allen.

Lipsa lucrătorilor a afectat produsele din carne care necesită mai multă forţă de muncă pentru a fi fabricate produsele, a spus el, ceea ce înseamnă că aceste linii ar fi primele care vor fi tăiate.

Luni, uzinele auto, căile ferate, supermarketurile şi puburile au avertizat guvernul că aplicaţia de urmărire a Covid-19, care le-a spus sutelor de mii de muncitori să se izoleze, distruge redresarea şi împinge lanţurile de aprovizionare până la marginea colapsului.Alertele din aplicaţia oficială care spun oricărei persoane identificate ca fiind contact al unei persoane bolnave să se autoizoleze timp de 10 zile a perturbat, de asemenea, şcolile şi sistemul de sănătate.

Guvernul a anunţat scutiri pentru unii lucrători identificaţi ca fiind critici, inclusiv pentru lucrătorii din domeniul sănătăţii şi transporturilor, dar afirmă că nu planifică modificări pe scară largă ale regulilor.

Fotografiile de pe reţelele de socializare au arătat lipsuri pe rafturile supermarketurilor, aplicaţia exercitând presiuni asupra capacităţii comercianţilor cu amănuntul de a menţine programul de lucru şi rafturile pline cu mărfuri.

Andrew Opie, director pentru alimentaţie şi sustenabilitate la grupul de lobby din industrie British Retail Consortium, a declarat că guvernul trebuie să acţioneze rapid.

”Lucrătorilor cu amănuntul şi furnizorilor, care au jucat un rol vital pe parcursul acestei pandemii, ar trebui să li se permită să lucreze cu condiţia să fie vaccinaţi cu două doze sau să poată prezenta un test Covid-19 negativ, pentru a se asigura că nu există perturbări ale capacităţii publicului de a obţine alimente şi alte bunuri," a spus el.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3498 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Tot-la-vale
rank 3
„a agravat un deficit grav”
Lasa-ne, opreste-te din plagiatul continuu si schingiuirea limbii romana, du-te 😤😤😤 Doua randuri daca scrii la ceea ce furi de la altii su iscalesit fara rusine cu numele tau reprezinta o agresiune asupra limbii romane si o dovada despre in ce hal a decazut invatamantul in Romania daca poate produce un asemenea rebut agramat cum ești tu.
Makro
rank 5
Așa e măi
tort-de-bale, " iscalesit"....mai faci și pe marele corector... 🌟 ta de martalog.
Comentariu inadecvat
niculaeda
rank 5
Tot-la-vale se pravale rank 2 (2955 puncte)
"su iscalesit fara rusine cu numele tau"😫

- opreshte-te agramatule ! 😫
DUTTY
rank 5
Cine te crezi tu tovarase Nicusor ca sa dai ordine!!!
Traiesti ancorat in trecut!!!!!
Tin sa te anunt ca suntem in anul 2021 si de vreo 31 de ani VOI comunistii nu mai sunteti la putere ca dati ordine altora!!!
Daca nu iti placa pleaca TU tontvarase Nicusor!!!!
tarfrad
rank 5
Ha, ha, ha!
Păi... cum... cine se crede...?
Nu este cel căruia ii tot ceri tu să ți-o pro-pună...?
Sau... ziua te faci că nu-l cunoști... șmechero...!
TarfradSugiPULA
rank 2
Tarfarcitule pupin ruk , baga mare
pnlist scato
Rafalle
rank 5
Traducerea
Nu este nici un deficit de oameni care vor sa munceasca.
Dar nu e posibil jmecherii sa doarma in Tenerife cu 1800 benefit si prostii sa munceasca pe 1100 de lire pe luna.
Nu va inchipuiti ca englezii au vre-o favoare
cccp
rank 4
@Rafalle
Corect ziceți, eu le-aș vinde cu de trei ori prețul la orice produs ar comanda din UE, și i-aș bascula din TOATE competițiile sportive. Ați vrut outside, atunci AUTSIDE din TOATE.. Diferența de preț, să le-o plătească fanfaronul ăla de nigel farage care s-a dat la fund după brexit-ul votat de niște spălați pe creier. Măcar famiglia conducătoare să fi luat atitudine....
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor