Cum a fost "ucisa" regina Marii Britanii pe WhatsApp in urma unui exercitiu militar

Sambata, 07 Decembrie 2019, ora 21:49
5394 citiri
Cum a fost "ucisa" regina Marii Britanii pe WhatsApp in urma unui exercitiu militar
Foto: Facebook / The British Royal Family

Un mesaj trimis de un utilizator care s-a semnat Gibbo a creat o frenezie de stiri false dupa ce afirmatia ca Regina Marii Britanii a murit a ajuns la milioane de utilizatori, arata The Guardian.

Mesajul trimis initial intr-un grup din aplicatia WhatsApp a convins milioane de oameni ca regina a murit. Dupa ce totul a fost lamurit, persista misterul privind capacitatea unei persoane necunoscute de a da nastere unei adevarate psihoze care pare sa indice ca sursa un exercitiu militar care a avut loc in apropiere de orasul Yeovil, din sudul Marii Britanii.

Pe 1 decembrie, milioane de britanici au primit mesaje care sugerau ca regina a murit. Mesajele trimise pe WhatsApp, Facebook si Twitter, au provocat cautari pe Google privind moartea reginei Elisabeth II. Palatul Buckingham a fost nevoit sa formuleze o asigurare privind faptul ca regina, in varsta de 93 de ani e inca in viata.

Gibbo spunea ca domnia reginei s-a incheiat. Elisabeth II ar fi incetat din viata in urma unui atac de cord in dimineata zilei de sambata, dar informatia ar fi fost ascunsa pentru a se permite armatei sa se pregateasca. Militarii erau anuntati sa isi faca bagajele si sa isi pregateasca haine pentru doua saptamani.

Cu toate ca nu era niciun indiciu care sa sugereze ca stirea ar putea sa fie adevarata, fotografia de profil a grupului de pe care a pornit povestea infatisand un penis, informatia a devent rapid virala, circuland pe retelele de socializare.

Dupa ce informatia a fost negata oficial, jurnalistul Tom Cotterill de la Portsmouth News a tinut sa identifice de unde a pornit povestea. Ziaristul a descoperit ca in mesajul original exista un sambure de adevar. Personalul militar de la RNAS Yeovilton si trupele unei baze militare din Somerset participau la un exercitiu care includea procedurile de actiune pentru London Bridge, numele de cod al operatiunii masiva care s-ar pune in miscare in momentul in care monarhul va muri.

Modul de actiune pentru London Bridge este in vigoare de decenii intregi, vestea mortii Reginei urmand a fi transmisa prin linii sigure premierului si altor oficiali cheie inainte de a fi anuntata prin intermediul canalelor de stiri oficiale. Cand Guardian a publicat un raport detaliat al planurilor in 2017, era mentionata si implicarea mai multor corpuri de armata, Parlamentul fiind convocat ca si mii de persoane din cadrul armatei, care ar trebui sa se prezinte la Westminster Hall.

Astfel, se pare ca una dintre persoanele care au primit mesajul privind exercitiul militar l-a aratat prietenilor si acestia au incercat sa verifice informatia provocand avalansa de mesaje din mediul online.

Un purtator de cuvant al Marinei Regale a declarat ca a existat un exercitiu la baza care gazduieste multe dintre operatiunile trupelor britanice: "Putem confirma ca un exercitiu intern a avut loc la statia aeriana Royal Naval Yeovilton, in conformitate cu planurile de urgenta stabilite pentru rechemarea personal. Aceste exercitii se desfasoara in mod regulat", au aratat oficialitatile. "Exercitiul s-a fost desfasurat fara niciun fel de probleme si regretam orice tip de interpretare nepotrivita ar fi putut sa apara", au explicat militarii.

Recent, regina Marii Britanii i-a primit la Palatul Buckingham pe liderii lumii veniti la Reuniunea NATO organizata la Londra cu prilejul aniversarii a 70 de ani de la infiintarea aliantei.

Citeste mai multe despre Carmen Iohannis a postat o imagine de la Palatul Buckingham: Klaus si bradul de Craciun.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#mesaj militari Regina Elisabeta murit , #Marea Britanie
Comentarii
Poza EstVest
EstVest
rank 5
Lasati ba vrajelile astea...