Cum a manipulat Sky News: Autoritatile britanice neaga ca ar fi zis ceva de traficul de arme din Romania

Miercuri, 10 August 2016, ora 22:43
7692 citiri
Cum a manipulat Sky News: Autoritatile britanice neaga ca ar fi zis ceva de traficul de arme din Romania

Agentia Nationala britanica pentru Combaterea Infractionalitatii (NCA) a comunicat ca postul Sky News a prezentat o filmare unui ofiter al institutiei, insa a precizat ca NCA a facut comentarii generale despre traficul ilegal de arme din estul Europei raspunzand unei intrebari despre Ucraina.

Raspunzand unor intrebari adresate de agentia Mediafax referitoare la mentiunile despre NCA facute in reportajul realizat de postul Sky News, Biroul de presa al Agentiei Nationale britanice pentru Combaterea Infractionalitatii a confirmat ca, intr-adevar, o filmare i-a fost prezentata unui ofiter al institutiei.

"Sky News i-a aratat o filmare unui agent NCA, iar noi am oferit comentarii generale despre traficul ilegal cu arme la nivel european din perspectiva autoritatilor britanice", a transmis un reprezentant al Biroului de presa al NCA.

La intrebarea daca NCA mentine comunicatul din reportajul Sky News privind existenta unor informatii despre un presupus trafic ilegal cu arme de foc in Romania, NCA a precizat: "Agentia nu a fost rugata (de catre Sky News - n.red.) sa faca vreun comentariu specific despre situatia din Romania si nu a comentat situatia din Romania. NCA a oferit o perspectiva generala despre comertul ilegal cu arme in Europa. Tara la care NCA a facut referire in mod specific a fost Ucraina, in contextul conflictului din acest stat si al realitatii ca multe arme provin din zone geografice instabile".

Jurnalistul Sky News Stuart Ramsay jigneste Romania: Guvernul vostru s-a facut de ras. Descurcati-va!

Sky News isi apara reportajul cu "traficantii" din Romania: NU au fost platiti! E o ancheta solida

Postul TV britanic Sky News a difuzat un reportaj despre presupusi traficanti de arme din Romania, care vand arme oricui plateste, inclusiv teroristilor.

Sky News a precizat, in materialul postat pe site-ului postului tv, ca, "la Londra, filmarea a fost prezentata unor ofiteri ai Agentiei Nationale pentru combaterea Infractionalitatii (NCA). Au confirmat ca tipurile de arme, zona intalnirii noastre (cu traficantii - n.red.) si preturile discutate corespund cu informatiile pe care le are NCA".

Procurorul sef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat miercuri ca materialul este o inscenare, spunand ca persoanele care apar in reportaj au fost platite de catre jurnalistul Sky News Stuart Ramsay, care a realizat ancheta si care ar fi scris inclusiv replicile scenariului.

Intermediarul din reportajul Sky News: Am pus botul. M-am lasat pacalit. Mi-au spus ca e un documentar cu actori

Citeste si:
Cenzura odioasă impusă de „infamul Doi și-un sfert”. Istoricii nu mai pot accesa documentele sensibile din istoria României
Cenzura odioasă impusă de „infamul Doi și-un sfert”. Istoricii nu mai pot accesa documentele sensibile din istoria României
Istoricii și cercetătorii români acuză serviciul de informații al Ministerului Afacerilor Interne că le-a „tăiat” accesul la studiul documentelor sensibile din trecutul recent al țării...
Judecătorul Dănileț, sistemul mafiot și cine mai trebuie să se teamă
Judecătorul Dănileț, sistemul mafiot și cine mai trebuie să se teamă
Judecătorul Cristian Dănileț a fost dat afară pentru a doua oară din magistratură. Politicienilor nu le place de el, pentru că explică prea mult, desface firul în patru când explică...