Daily Mail: Milionari britanici folosesc organizatii din Romania pentru a fenta fiscul

Duminica, 15 Aprilie 2012, ora 21:58

   

Daily Mail: Milionari britanici folosesc organizatii din Romania pentru a fenta fiscul
Ministerul britanic de Finante crede ca unii donatori directioneaza sume mari unor organizatii de caritate care isi desfasoara activitatea in Romania pentru a obtine scutiri fiscale in Marea Britanie, dar mare parte din acesti bani se intorc la donatori, scrie Daily Mail.

Potrivit unor surse oficiale citate de cotidianul britanic, controversata lege privind impozitul pe veniturile mari al ministrului britanic de Finante, George Osborne, a vizat, partial, persoanele bogate care dau bani pentru organizatii de caritate din Europa de Est, in special din Romania, pentru a obtine reduceri la plata impozitelor.

Oficialii suspecteaza ca sume mari de bani nu sunt folosite cu adevarat in scopuri caritabile, iar, in unele cazuri, banii se intorc la donatori.

In ultimii ani, in Marea Britanie s-au strans sume mari de bani pentru organizatiile caritabile din Romania, dupa dezvaluirile privind tratamentele brutale aplicate orfanilor si copiilor cu dizabilitati.

Trezoreria britanica ii suspecteaza pe unii donatori ca ofera bani unor organizatii caritabile "suspecte" din Romania pentru a da mai putini bani la fisc. Dupa aceea, ei folosesc banii donati pentru a-si finanta propriile afaceri.Ministrul Justitiei, Ken Clarke, a dezvaluit, vineri, aceasta schema, punand sub semnul intrebarii modul in care sunt supravegheate activitatile asociatiilor caritabile din fostele tari comuniste.

Conform Daily Mail, autoritatile britanice au lansat o ancheta pentru a verifica aceste acuzatii.
Sursa: rNews

Articol citit de 3186 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
srelu
rank 5
N-am priceput nimic din articolul acesta...
... si banuiesc ca nici cei de la New Sin sau Daily Mail n-au priceput o iota.

Cica, dupa ce doneaza banii, donatorii ii folosesc pentru a-si finanta propriile afaceri. Nu contest ca exista artificii pentru a realiza asa ceva. Numai ca articolul nu pomeneste nimic despre ele. Iar fara acestea, care reprezinta cheia problemei, articolul nu valoreaza nici cat o ceapa dege(ne)rata.
Te-o
rank 5
Aceasta "inginerie"financiara,poate explica reaprinderea brusca a
"campaniei"legata de asa zisii copii defavorizati din Romania!
In Romania copii nu sunt nici mai favorizati ,nici mai defavorizati,decat in alte tari.
Campania declansata de Iliescu pentru a distrage atentia presei straine de la deturnarea revolutiei anti-comuniste in Romania,legata de copii imbolnaviti cu SIDA de sangele infectat importat din Germania(acest amanunt a fost intentionat trecut pe planul doi),a creiat un teren propice pentru reaprinderea acestui subiect si crearea de portite pentru evaziunea fiscala sub forma de false donatii!
Evazionistii apar,culmea,ca indivizi manati de sentimente umanitare!!!
Culmea cinismului!Teo
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor