CNN: David Cameron stie identitatea teroristului britanic care decapiteaza ostatici

Luni, 15 Septembrie 2014, ora 14:57
5846 citiri
CNN: David Cameron stie identitatea teroristului britanic care decapiteaza ostatici
Foto: The Mirror

A decapitat din nou. Calaul este un britanic inalt, mascat si cu accent londonez, care lucreaza pentru ISIL. Primele lui doua victime au fost jurnalisti americani. Al treilea este un concetatean al sau, britanicul David Haines.

Premierul Marii Britanii, David Cameron, a convocat o sedinta a celor mai inalti responsabili pe securitate nationala in dimineata de duminica pentru a discuta un plan. Potrivit oficialilor britanici, Cameron cunoaste in acest moment identitatea calaului britanic, scrie CNN.

Cameron stie ca gruparea mai are ca ostatici cel putin doi cetateni americani si ca executorul mai are ostatici din alte tari occidentale si ca face parte dintr-un grup mai mare care detine ostatici si care lucreaza pentru ISIL, grup care este numit "The Beatles" de catre captivi.

Premierul britanic mai stie si ca viata tuturor ostaticilor ramasi este in pericol. In acelasi timp, situatia subliniaza o chestiune intunecata: cetatenii britanici merg ca voluntari in Siria la o rata de 25 de ori mai mare decat o fac americanii, raportat la marimea populatiei.

Statul Islamic se finanteaza ca o mafie

Pana acum, aproximativ 500 de cetateni britanici au plecat sa lupte in Siria si doar 100 de americani. Populatia Marii Britanieii este de cinci ori mai mica decat a SUA.

Potrivit informatiilor furnizate de guvernul britanic, 700 de luptatori au plecat in Siria din Franta, 400 din Germania, intre 300 si 500 din Belgia, 130 din Olanda, peste 100 din Danemarca, 100 din Austria, 80 din Suedia, intre 50 si 100 din Spania, 100 de canadieni, 60 de australieni. Numarul total de occidentali care lupta in Siria este apreciat a fi intre 2.620 si 2.870.

Britanicul David Haines, decapitat de jihadistii de la Statul Islamic (Video socant)

In ciuda faptului ca guvernul britanic a aflat numele calaului celor doi jurnalisti americani si a lui David Haines, nu il face public "din motive operationale".

Asta inseamna ca singura speranta posibila pentru ostaticii ramasi este un fel de operatiune de salvare similara celei pe care SUA au incercat-o pe 4 iulie, dar care nu si-a atins scopul pentru ca prizonierii fusesera mutati din locul unde fusesera tinuti in Siria.

O operatiune de salvare inseamna un efort mare dar in acest moment ar putea fi singura sansa reala de salvare a vietilor ostaticilor ramasi. David Cameron stie asta, asa cum o stie si presedintele Barack Obama.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#David Cameron identitate calau decapitare, #Cameron identitate calau ISIL, #Cameron nume britanic decapitari , #Marea Britanie