Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Descoperire de cosmar: peste 150 de embrioni om-animal, in laboratoare din Anglia

Duminica, 24 Iulie 2011, ora 21:27
10631 citiri
Descoperire de cosmar: peste 150 de embrioni om-animal, in laboratoare din Anglia

Trei laboratoare ale unor universitati de prestigiu din Marea Britanie au creat 150 de embrioni rezultati din incrucisarea genelor umane cu cele animale.

O ancheta parlamentara a dezvaluit acest fapt, aratand ca experimentele cu hibrizi om-animal nu au dus la rezultatele scontate initial, pentru a fi surse de celule stem cu care vor putea fi tratate o serie de boli, scrie DailyMail.

Laboratoarele apartin King's College din Londra, Universitatii Warwick si Universitatii Newcastle. Laboratoarele au primit licenta sa faca cercetari in acest sens inca din 2008, totul fiind tinut strict secret.

Din punct de vedere legal, Marea Britanie a adoptat in 2008 Human Fertilisation Embriology Act, lege care permite crearea unr hibrizi de tip om-animal, la cererea oamenilor de stiinta care credeau ca vor reusi crearea unei mari baze de celule stem.

Astfel, in cele trei laboratoare au fost obtinute varietati om-animal, hibrizii fiind realizati prin fertilizarea cu sperma umana, implantand un nucleu uman intr-o celula animala. Rezultatul obtinut a fost realizarea de celule umane mixate cu embrioni animali.

Totul a iesit la iveala cand un grup de oameni de stiinta a avertizat ca se poate intampla ca aceste experimente, care pot sa degenereze in scenarii de cosmar.

Lordul Alton, cel care a investigat cazul, a facut publice informatiile descoperite in timpul anchetei parlamentare. El a declarat ca "niciunul dintre cercetatorii audiati nu a putut da o justificare valida in termeni de tratament, cu privire la aceste experimente cu hibrizi om-animal".

Acest tip de cercetare nu are nicio justificare nici pe plan etic si nici din punct de vedere medical, si poate duce la discreditarea tarii, a mai precizat lordul Alton.

Autorul principal al raportului parlamentar, profesorul Robin Lovell-Badge de la Medical Reasearch Council, a declarat ca, in conformitate cu legile in vigoare, oamenii de stiinta trebuiau sa distruga in termen de 14 zile embrionii hibrizi rezultati din cercetarile efectuate.

Activitatea in cele trei laboratoare de cercetare a fost oprita momentan, ele nu mai dispun de surse de finantare, si totusi, unii cercetatori considera ca astfel de experimente vor putea continua in viitor.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#embrioni om animal laborator, #Marea Britanie embrioni am animal, #celule stem embrioni om animal , #Marea Britanie