Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Detalii socante despre femeile tinute in sclavie, la Londra

Vineri, 22 Noiembrie 2013, ora 20:17
4863 citiri
Detalii socante despre femeile tinute in sclavie, la Londra
Foto: Daily Mail

Refuzul ajutorului medical, viata in teroare absoluta, batai, stat permanent in camera, iesiri supravegheate, asa arata viata de zi cu zi pentru cele trei femei tinute in sclavie timp de 30 de ani intr-un cartier central din Londra.

Femeile, intre care o britanica de 30 de ani care niciodata nu fusese lasata sa vada lumea exterioara, au fost tinute "in conditii oribile", au spus oficialii ONG-ului care a contribuit la eliberarea lor, scrie Daily Mail.

Desi aveau propriile camere, ele ieseau in curte doar cand intindeau rufele la uscat si, uneori, dar foarte rar, mergeau la cumparaturi insotite de stapani.

Deceniile de prizonierat au luat sfarsit luna trecuta cand una dintre ele a sunat la un ONG pentru a cere ajutor pentru "un prieten", caruia i se refuzase tratamentul medical dupa ce avusese un infarct.

Irlandeza, in varsta de 57 de ani, e cea care a sunat, si impreuna cu malaezianca in varsta de 69 si britanica de 30, a reusit in cele din urma sa fuga. Cea mai tanara dintre ele, care si-a petrecut toata viata in captivitate, nu a fost niciodata la scoala.

"Exista temeri ca cei doi 'stapani' fac parte dintr-o retea mai larga de sclavie. In acest moment, ancheta se concentreaza si pe alte adrese suspecte", a zis o sursa anonima din politia britanica.

"Nu stiu daca persoana in varsta de 30 de ani s-a nascut in casa, dar cu siguranta si-a petrecut intreaga viata ca sclava sau fiind obligata sa faca munca fortata. Am avut cazuri in care oameni au fost tinuti in sclavie 10 ani, dar trei decenii e ceva nemaintalnit in Marea Britanie", a declarat inspectorul Kevin Hyland din cadrul politiei britanice.

Potrivit politiei, cele trei femei nu sunt rude intre ele, dar e posibil ca cea mai tanara sa fie intr-o anumita relatie de rudenie cu cei doi rapitori. Politia a informat si ca cei doi mai fusesera arestati in anii '70, dar nu a oferit detalii in plus.

Numai in ultimele trei luni au fost gasite 400 de cazuri de sclavie pe teritoriul Marii Britanii, iar specialistii banuiesc ca in acest moment in jur de 4700 de oameni sunt tinuti in sclavie.

Femeia care a sunat la ONG-ul care le-a ajutat in cele din urma sa scape a facut-o dupa ce a urmarit un program la televizor numit "Casatorii fortate". In documentarul respectiv, jurnalistii au contactat 57 de moschei din Marea Britanie, cerandu-le imamilor sa oficieze o casatorie intre o fata cu varsta sub 14 ani si un barbat mai in varsta. Doua treimi dintre imami au refuzat, dar 18 au fost de acord.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Londra femei sclavie infarct, #Londra sclavie refuz medic, #Londra sclave batai supraveghere teroare , #Marea Britanie