Distractie si afaceri in altar: Bisericile Angliei, transformate in baruri sau supermarketuri

Luni, 31 Martie 2014, ora 16:04

   

Distractie si afaceri in altar: Bisericile Angliei, transformate in baruri sau supermarketuri
Zeci de biserici din Anglia au fost transformate, in ultimii ani, in baruri, locuinte sau supermarketuri, chiar daca activitatile comerciale nu par a avea nicio legatura cu cele sfinte.

Avand in vedere declinul religiei, costurile intretinerii cladirilor istorice in care lumea venea de obicei sa se roage au devenit greu de suportat, iar pentru a nu fi lasate in paragina, ele au fost transformate in localuri sau magazine, transmite AFP.

Este si cazul bisericii presbitariene din cartierul londonez Muswell Hill, in interiorul careia acordurile de muzica pop si butoaiele de bere indica faptul ca acolo lumea nu mai vine ca sa se roage. Construita in 1902, cladirea si-a pastrat aspectul exterior, chiar daca in interiorul sau lumea se distreaza.

Reprezentantii unor culte protestante din Marea Britanie nu au nimic impotriva, avand in vedere ca nu mai exista enoriasi si nici bani pentru intretinerea cladirilor. Totusi, lacasurile de cult nu pot fi transformate in sex shopuri sau cazinouri.

In schimb, exista voci din interiorul Bisericii Catolice din Anglia care considera ca aceasta transformare este una rusinoasa.Intre 1969 si 2011, Biserica Angliei a inchis circa 500 de lacasuri de cult, in vreme ce alte 1.000 au fost desacralizate si vandute sau inchiriate, ceea ce a adus in bugetul statului 47 de milioane de lire sterline.

Cele mai multe foste biserici s-au transformat in resedinte de lux si au fost vandute la preturi exorbitante, in vreme ce altele au fost cumparate de investitori care le folosesc in scopuri comerciale.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5609 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Utilizator sters
ada
...si ne mai miram ca biserica anglicana e de acord cu casatoriile intre homosexuali...aia nu mai e biserica, aia este ...
tata
rank 5
Noi suntem
La polul opus,in timp ce la ei bisericele nu mai au cautare,la noi se construiesc,pe la toate colturile. Asta in detrimentului,locuintelor sociale, in timp ce sunt oameni,care dorm pe strazi. Chiar am asistat la constructia unei biserici,iar sef de santier era popa.Statea pe linga muncitori,sa-i supravegheze,ca totul sa fie facut in termenii stabiliti.Imi aducea aminte de constructia unui bloc de locuinte,unde propietaru statea de dimineata pina seara,pe santier....nerabdator,sa-l vada terminat si sa inceapa sa poata, sa-l vinda...
Tezeus
rank 3
Statuia lui satan este asezata in parcul central din Londra.
Este absolut normal ce se intampla in Anglia ! Este un fel de revolutie bolsevica, fara arme si programata mai smechereste de aproape 150-200 de ani. Probabil condusa tot de bolsevici ,din umbra , chiar daca nu se mai numesc tovarasi sau proletari, ci au nume mult mai pompoase ! Cazul despre incinerarea celor 15000 de copii avortati ,pt incalzirea spitalelor, si despre care vorbeste :telegraph.co.uk, Channel 4 si ministrul sanatatii Dan Poulter, clarifica starea de civilizatie actuala a societatii engleze. Loviturile planificate impotriva religiilor de toate gradele, au adus natiunea engleza (destul de corcita),aici, unde o vedem cu totii. Daca dorim !!
crisstiana
rank 1
Tezeus,nu trebuie sa fie o institutie,
pentru organizarea,,credintei, in Dumnezeu".Noi suntem Dumnezeu si satana.Au apus vremurile cand,preotul spunea,,daca ,muncesti ,Dumnezeu te rasplateste".Pe aceasta lume suntem pe cont propriu.Partea diavoleasca din unii oameni(rautatea)este sa afirmi, si ,sa crezi ca acei copii,avortati,au fost folositi, pe post de combustibil,la incalzirea, spitalelor(procentul mare de apa,si,focul nu prea se potrivesc)si sa te rogi in tihna,nu la chip cioplit
DAVA
rank 5
....
Rezultatul statistic prezentat e o urmare fireasca a diminuarii numarului de crestini in Anglia , in favoarea musulmamilor si budistilor.Democratia presupune libertatea credintei sau a necredintei .
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor