Fondatorul Ukip: Partidul a devenit un monstru al lui Frankestein

Autor: Ana Ilie
Marti, 27 Mai 2014, ora 14:34
5430 citiri
Fondatorul Ukip: Partidul a devenit un monstru al lui Frankestein

Fondatorul Ukip, unul din cei mai respectati profesori de istorie din Marea Britanie si specialist in imperiul Habsburgic, este revoltat de felul in care partidul pe care l-a infiintat in 1991 a fost transformat de actualul sau lider, Nigel Farage, intr-un organism anti-imigratie, anti-european si rasist.

Alan Sked, profesor de istorie internationala la London School of Economics, a fondat in camera E503 a facultatii, in 1991, Liga Anti-Federalista, devenita in 1993 UK Independence party, scrie The Guardian.

Desi a demisionat in 1997 din partid, Sked ii urmareste inca toate manifestarile si vede cu groaza transformarea acestuia intr-un "monstru al lui Frankenstein". El planuieste acum sa fondeze inca un partid, New Deal, care sa ii puna intr-o situatie dificila pe laburisti in alegerile generale de anul viitor.

Sked isi aminteste ca la inceput, formularul de inscriere in partidul sau mentiona explicit lipsa de prejudecati fata de straini. "Este un partid non-sectar, ne-rasist, fara prejudecati fata de straini sau minoritati legale de orice fel. Nu recunoaste legitimitatea Parlamentului European si va trimite reprezentanti numai in Parlamentul britanic". "Pana in 1887 am reusit sa mentin Ukip liberal, un partid de centru, moderat", povesteste acesta, care arata ca prima parte a manifestului a disparut dupa demisia sa.

Partidul democratic, tolerant, liberal, pe care l-a fondat, a fost in intregime preluat de politicieni de dreapta si, in urma masinatiunilor lui Farage si ale altora, a fost nevoit sa plece. "Au scos partea aceea ce face referire la lipsa de prejudecati impotriva minoritatilor si, de indata ce am disparut din peisaj, au decis ca vor toti sa mearga la Parlamentul European si sa-si incaseze banii".

Sked arata ipocrizia actualilor politicieni Ukip, care sustin ca sunt impotriva imigrantilor, pentru ca iau salariile britanicilor, in vreme ce ei se lupta sa ajunga la Bruxelles pentru a-si incasa cecurile.

"Partidul pe care l-am fondat a devenit un monstru al lui Frankestein. Cand erau eu lider, nu voiam sa trimitem europarlamentari in PE, pentru ca nu voiam sa-l legitimizam. Politica mea a fost ca, daca eram fortati sa luam totusi salarii acolo, sa le dam Sanatatii, ca sa nu ajunga la partid sau indivizi. Acum Ukip spune ca este impotriva celor care vor sa triseze sistemul beneficiilor sociale, venind din estul Europei, dar de fapt ei sunt cei care triseaza sistemul".

Sked spune ca europarlamentarii Ukip nu muncesc la Bruxelles si Strasbourg, ci iau cat de multi bani publici pot, sub forma de salarii si cheltuieli.

"Nu fac nimic in PE si iau banii. Nu sunt cu nimic mai buni decat cei care insala sistemul de beneficii. Farage a devenit un milionar din cheltuielile decontate astfel. Nu e niciun motiv sa votezi Ukip, pentru ca, daca ei credeau ceea ce spun, nu s-ar afla acolo".

"Daca votezi un europarlamentar Ukip, vei alege inca un sarlatan incompetent pe care o sa-l transformi in milionar. Acestia se transforma la Bruxelles, isi iau banii de cheltuieli si toate beneficiile si nu fac nimic", mai spune profesorul.

UKIP da o lovitura istorica in Marea Britanie - victorie cum nu s-a mai vazut in 100 de ani

Ukip a reusit sa produca un adevarat cutremur pe scena politica din Marea Britanie, castigand alegerile europarlamentare.

Este pentru prima data in istoria moderna a Regatului Unit (din 1906) cand nici conservatorii si nici laburistii nu reusesc sa castige un scrutin national.

Cum arata noul Parlament European - vezi rezultatele pentru fiecare tara UPDATE

Ukip a castigat aproximativ 28% din voturile britanicilor, aproape de doua ori mai mult decat in 2009, cand partidul lui Farage aduna doar 16,5% din sufragii.

Alegeri europarlamentare 2014: Partidul lui Nigel Farage, invingator in Marea Britanie

De-a lungul timpului si in special in campania electorala, Farage s-a remarcat prin campania impotriva romanilor. Intr-o rasunatoare declaratie recenta, acesta a spus ca nu si-ar dori vecini romani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Ukip fondator partid, #Ukip partid rezultate alegeri PE , #Marea Britanie