Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Fostul primar al Londrei compara UE cu Hitler: Se va termina tragic

Duminica, 15 Mai 2016, ora 13:10
4536 citiri
Fostul primar al Londrei compara UE cu Hitler: Se va termina tragic
Foto: Twitter/BorisJohnson

Fostul primar al Londrei, Boris Johnson, liderul campaniei pentru iesirea Marii Britanii din UE la referendumul din 23 iunie, a comparat obiectivele Uniunii Europene cu cele ale lui Hitler, spunand ca ambii voiau unificarea Europei sub o singura autoritate, relateaza BBC News.

Parlamentarul conservator pro-Brexit a amintit ca atat liderul nazist, cat si Napoleon, au esuat in acest demers, asa ca UE reprezinta "o tentativa de face lucrurile printr-o metoda diferita", potrivit News.ro.

Intr-un interviu pentru Sunday Telegraph, Johnson a declarat ca istoria europeana a fost martora la tentative repetate de a redescoperi "epoca de aur a pacii si prosperitatii din timpul Imperiului Roman".

"Napoleon, Hitler, diversi oameni au incercat asta si s-a incheiat tragic. UE este o tentativa de a face lucrurile prin metode diferite", a adaugat el.

"Insa exista problema eterna, aceea ca nu exista o loialitate fata de ideea de Europa", a precizat fostul edil.

"Nu exista nicio autoritate pe care cineva sa o respecte sau sa o inteleaga. Aceasta duce la un vid democratic enorm", a adaugat el.

Parlamentarul laburist Yvette Cooper, care face campanie pro-UE, l-a acuzat pe Johnson ca joaca "jocuri foarte, foarte urate". "Nu ar trebui sa incerce sa se joace cu cel mai intunecat si mai grav capitol din istoria Europei. UE a jucat un rol crucial in mentinerea pacii in Europa de atunci", a subliniat ea.

Schimbul de replici vine in contextul in care ambele tabere si-au inasprit campania duminica. In conditiile in care mai sunt mai putin de sase saptamani pana la referendum, sondajele de opinie crediteaza campania pro si pe cea anti-UE aproape la egalitate.

Intre timp, liderul formatiunii eurosceptice Nigel Farage si-a exprimat sustinerea fata de Johnson, daca acesta va candida la functia de premier. El a declarat pentru Mail on Sunday ca este un "fan al lui Boris" si ca vrea ca acesta sa ii urmeze lui David Cameron, daca premierul va demisiona dupa referendumul din luna iunie.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Boris Johnson UE Hitler, #Marea Britanie iesire UE , #Marea Britanie
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5