Furt spectaculos - orologiul orasului Newcastle a disparut

Sambata, 11 August 2012, ora 22:13
2492 citiri
Furt spectaculos - orologiul orasului Newcastle a disparut
Foto: Daily Mail

Orologiul orasului britanic Newcastle, aflat in turnul unei cladiri istorice, a fost furat in plina de zi de catre doi barbati, fara ca nimeni sa intervina.

Hotii nu au fost inca identificati. Nici macar politia nu-si explica cum cei doi au reusit singuri performanta tehnica de a demonta orologiul, de a-l cobori cu grija jos si a-l transporta intr-o directie necunoscuta, fara ca niciunuia dintre trecatori sa nu-i treaca prin cap ca se petrece ceva suspect, scrie Daily Mail.

In locul orologiului, a ramas o imensa gaura neagra precum si cele doua ace albe - minutarul si orarul - pe care hotii ori n-au reusit sa le demonteze ori nu si le-au dorit, pur si simplu.

Nici motivele furtului nu sunt clare. Prima ipoteza pusa de politie este aceea ca hotii si-au propus sa vand piesele din cupru la fier vechi.

Ipoteza este plauzibila, dar, pe de alta parte, riscurile la care s-au expus lucrand la acea inaltime si, mai ales, transportand cuprul pana jos au fost mult mai mari, decat riscurile la care se expun obisnuitii hoti de metale, care gasesc cupru la sol si-l fura de acolo.

Fireste, procedand pe furis, la sol, ar fi aparut suspecti in fata oricarui trecator, pe cand un furt la inaltime, facut in vazul lumii, nu prea da de banuit - si nici n-a dat.

Exista insa si ideea ca furtul este opera unui maniac, a unui colectionar de asemenea obiecte, sau a unui anticar, care conteaza sa ia bani buni pe un ceas urias si vechi, dupa ce il transporta la o distanta, unde sa nu fie deranjat.

Furtul s-a produs intr-o cladire istorica. Ridicata in 1932, ea constituie cel mai mare monument al orasului. In suprafata desfasurata de 64.000 mp, a avut de la inceput destinatie comerciala: cel mai mare magazin universal - cum am zice astazi, un supermarket.

Magazinul a fost inchis definitiv in decembrie anul trecut activitatea comerciala desfasurandu-se astazi in unitati moderne, dar proprietarul are in vedere reamenajarea ei ca centru de divertisment si Art Deco, unde se vor crea 200 locuri de munca.

Deocamdata, politia nu a dat alte amanunte decat faptul ca "noaptea tarziu, sectia 18 politie a primit un raport, conform caruia doi barbati ar fi demontat orologiul orasului, pe pe cladirea din Newgate Street". Se pare ca sunt in desfasurare mai multe anchete.

Eveniment Quarterly Report

Nicușor Dan susține că a găsit datorii de miliarde de lei la Primăria Capitalei. Gabrielei Firea: ”Marota transformată 100% în minciună”
Nicușor Dan susține că a găsit datorii de miliarde de lei la Primăria Capitalei. Gabrielei Firea: ”Marota transformată 100% în minciună”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, o acuză pe Gabriela Firea că i-a lăsat conturile pe minus cu miliarde de lei. Pe de altă parte, În schimb, Gabriela Firea susține că edilul prezintă doar...
Vâlceanu (PNL): Măsurile fiscale asumate de Guvern vor sărăci românii și vor distruge economia
Vâlceanu (PNL): Măsurile fiscale asumate de Guvern vor sărăci românii și vor distruge economia
Deputatul liberal Dan Vîlceanu, fost ministru al Finanţelor, a criticat vineri, 29 septembrie, măsurile fiscale pe care Guvernul și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului. Acesta...
#orologiu cupru, #ceas turn Marea Britanie, #ceas turn furat , #Marea Britanie
Comentarii
Poza From Geneva
From Geneva
rank 2
Daca era din fier sau cupru... nu cautati foarte departe
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Ipoteza cu maniacii-colecţionari cade din start, noi neavând aşa-