Furtuna puternica in Marea Britanie: Sute de case evacuate, ravagii in traficul local, poduri prabusite

Joi, 31 Decembrie 2015, ora 09:57
4282 citiri
Furtuna puternica in Marea Britanie: Sute de case evacuate, ravagii in traficul local, poduri prabusite
Foto: Hepta.ro

Ploile torentiale si vijeliile cauzate de furtuna Frank care au lovit nordul Marii Britanii au dus la evacuarea a sute de case iar mii de oameni au ramas fara electricitate.

Zonele cele mai afectate pana in prezent sunt Irlanda de Nord, Scotia si nordul Angliei, potrivit presei locale.

Cele mai grave inundatii din ultimele decenii, in Anglia: Seful de la Mediu a plecat in Caraibe

Furtuna a provocat, de asemenea, ravagii in traficul local. Un pod de piatra din secolul al XVIII-lea din Tadcaster, (North Yorkshire) s-a prabusit si un altul din Scotia a fost distrus din cauza inundatiilor, relateaza bbc.com.

In acelasi timp, zborurile aeriene din Irlanda de Nord au fost afectate din cauza furtunii care a inregistrat viteze ale vantului de apropae 100 de kilometri pe ora, iar copacii rasturnati de vant au blocat sute de drumuri.

Inundatii fara precedent in Marea Britanie: Premierul Cameron merge in zonele afectate

Printre zonele afectate de inundatii se afla si marile orase York, Leeds si Manchester.

Agentia de Mediu din Marea Britanie anuntase miercuri dupa-amiaza trei avertismente de inundatii severe, 46 avertismente de inundatii si 84 de alerte de inundatii pentru Anglia si Tara Galilor.

De asemenea, agentia a avertizat ca ploaia va continua sa cada in nordul Angliei si ca exista in continuare potential de inundttii semnificative in special in Cumbria, comitat din nord-vestul Angliei, una dintre zonele cel mai grav afectate de inundatii.

"Tara s-a confruntat de la inceputul lunii decembrie cu o perioada neobisnuita de vreme severa si inundatii", a declarat Agentia de Mediu, citata de Xinhua.

Mai mult de 6.700 de case au fost inundate iar nivelul raurilor a ajuns in ultima saptamana la recorduri maxime in nordul Angliei.

Inundatii fara precedent in Marea Britanie: Imaginile dezastrului

"Echipele Agentiei de Mediu continua sa lucreze non-stop in conditii dificile. Vremea ramane extrem de severa, volumul ploilor amenintand sa provoace in continuare inundatii in Cumbria si Yorkshire, chiar si de Anului Nou. Indemnam comunitatile si vizitatorii, in special din Cumbria, sa se pregateasca si sa nu se plimbe sau sa conduca autovehicule prin apele de la inundatii", a declarat Craig Woolhouse, director de management al incidentelor din cadrul Agentiei de Mediu.

Un sat din Scotia a fost izolat de ape si echipajele de pompieri au utilizat barci pentru a salva locuitorii de la 30 proprietati, potrivit presei locale.

Totodata, peste 3.000 de case din Scotia au ramas fara electricitate. In aceeasi situatie s-au aflat si circa 20.000 de case si intreprinderi din Irlanda de Nord. Companiile de electricitate au avertizat ca ar putea fi afectate pe parcursul acestor inundatii si case din alte zone, mai noteaza agentia Xinhua.

Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
#inundatii Marea Britanie, #furtuna Marea Britanie , #Marea Britanie