Gordon Brown, despre News International: Foloseau infractori pentru a accesa date

Marti, 12 Iulie 2011, ora 13:30
534 citiri
Gordon Brown, despre News International: Foloseau infractori pentru a accesa date
Foto: Arhiva

Fostul premier britanic Gordon Brown a acuzat News International ca a folosit "infractori cunoscuti" pentru a accesa informatii personale, cand laburistii erau la putere.

El a acuzat trustul de presa de legaturi cu "lumea infractionala", relateaza BBC.

De asemenea, a acuzat Sunday Times ca a scris un articol cu scopul clar de a-l da jos cand era ministru.

O ancheta a BBC a descoperit ca publicatia The Sunday Times - care, ca si tabloidul News of the World, apartine companiei media detinuta de Rupert Murdoch - se pare ca ar fi incercat sa sustraga informatii personale despre fostul premier Gordon Brown.

Documente si o inregistrare telefonica sugereaza ca s-au folosit practici ilegale pentru a obtine detalii despre proprietatile si situatia sa financiara.

Este vorba cu precadere despre un articol pe care Sunday Times l-a publicat pe prima pagina si in care spunea ca Gordon Brown a cumparat un apartament de la Robert Maxwell la un pret "bubuitor".

Familia Brown este ingrijorata, de asemenea, ca trustul News International s-ar putea sa fi obtinut date medicale referitoare la fiul lor, Fraser.

News International a refuzat sa comenteze.

Obtinerea sau difuzarea de date personale, voluntar sau involuntar, fara consimtamantul celui vizat, este o practica ("blagging") scoasa in afara legii in Marea Britanie din 1998.

O persoana care ar fi actionat in contul Sunday Times s-a dat drept Gordon Brown si a obtinut detalii despre contul sau de la Abbey National (o banca si societate de constructii - n.r.) in ianuarie 2000. Acest furt de informatii a fost descoperit de departamentul pentru fraude al societatii, care a spus ca cineva care a pretins ca este Brown a sunat de sase ori la centrul lor de la Bradford si i s-au dat informatii.

Scrisori obtinute de BBC arata ca Abbey National i-a scris editorului John Witherow de la Sunday Times pentru a-i spune ca are suspiciuni ca "cineva de la Sunday Times sau actionand in numele sau s-a dat drept dl. Brown pentru a obtine informatii prin inselaciune de la Abbey National".

Brown a declarat ca povestea legata de cumpararea unui apartament al lui Robert Maxwell este complet gresita.

De asemenea, a declarat ca a plans cand i s-a spus ca The Sun ar avea detalii despre problemele medicale ale fiului sau Fraser si ca dorea ca informatiile sa ramana private.

Brown a subliniat ca nu stie cum s-au aflat aceste detalii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Gordon Brown scandal, #scandal News International , #Marea Britanie