Ipocrizie in campania electorala din UK: Pliante anti-imigratie, impartite de est-europeni

Autor: Ana Ilie
Vineri, 09 Mai 2014, ora 08:49
2160 citiri
Ipocrizie in campania electorala din UK: Pliante anti-imigratie, impartite de est-europeni

Partidul britanic anti-imigratie Ukip este acuzat de ipocrizie si standarde duble, dupa ce a platit est-europeni pentru a imparti pliante de campanie in care avertizeaza ca imigrantii pun in pericol slujbele britanicilor.

Andrew Spalis, operator de distributie la firma Fast Leaflet, a declarat, pentru Huffington Post UK, ca aceasta a lucrat pentru Ukip si multi dintre angajatii sai provin din Letonia si alte parti ale Europei de Est. Firma a impartit pliante "chiar ieri" pentru partidul anti-imigratie.

"Am agenda plina de nume si numere de telefon ale celor care vor sa faca multi bani si ii sun cand am nevoie de oameni. Cateodata angajez si englezi, dar nu foarte des", explica acesta.

Trei est-europeni au fost vazuti distribuind fluturasi electorali pentru Ukip in Croydon, marti. Spalis sustine ca firma, care acopera zonele Greater London si Home Counties, a fost infiintata in ultimele luni, insa relatia sa profesionala cu Ukip dureaza de mai mult timp.

Managerul Fast Leaflet, Armands Tkacenko, a confirmat ca firma lucreaza pentru Ukip, precizand: "Noi angajam oameni, indiferent de rasa, nationalitate sau opinii politice, tratam pe toata lumea in mod egal".

Dezvaluirile sunt de natura sa puna partidul intr-o situatie incomoda, intrucat politica sa anti-imigrationista se ciocneste cu angajarea est-europenilor pentru diverse activitati pentru partid.

Gavin Barwell, parlamentar conservator, considera ca "ipocrizia Ukip nu cunoaste margini. Spun ca sunt impotriva europenilor care ne iau slujbele si iata, cand au sansa sa ofere britanicilor locuri de munca prin impartirea de pliante, pentru ca nu gasesc voluntari care sa o faca, angajeaza muncitori europeni. Pur si simplu, nu poti sa imaginezi asa ceva!".

Ukip s-a remarcat deseori prin campania indreptata in special impotriva cetatenilor romani veniti la munca in Marea Britanie.

Liderul britanicilor de la UKIP: Romanii si bulgarii traiesc ca animalele, vor sa vina intr-o tara civilizata

Spre exemplu, Nigel Farage, liderul Ukip, a declarat ca oamenii din Romania si Bulgaria "traiesc ca animalele" si vor dori sa stea "intr-o tara civilizata" ca Marea Britanie.

Farage a spus ca a vizitat o tabara de rromi din Bulgaria si a fost socat sa descopere conditiile insalubre in care traiesc oamenii.

"Daca va uitati la Romania si Bulgaria... Am fost in ambele tari si, sincer, am fost socat de conditiile in care traiesc rromii. Am mers in marea tabara de rromi din afara Sofiei si erau 70.000 de rromi care traiau acolo, fara salubritate, fara sa aiba de munca. Totul a fost cu adevarat socant, vreau sa spun ca traiau ca animalele", a afirmat Farage.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Ukip pliante anti imigratie, #Ukip pliante est europeni , #Marea Britanie