Izolatia folosita la blocul din Londra distrus de incendiu este interzisa in Marea Britanie

Luni, 19 Iunie 2017, ora 11:01
5767 citiri
Izolatia folosita la blocul din Londra distrus de incendiu este interzisa in Marea Britanie
Foto:Twitter/London Fire Brigade

Izolatia folosita la Grenfell Tower, acuzata pentru propagarea rapida a flacarilor in incendiul din noaptea de marti spre miercuri, este interzisa in Marea Britanie, a declarat ministrul britanic de Finante Philip Hammond.

Potrivit lui, anchetatorii vor analiza daca lucrarile de renovare facute anul trecut la bloc au respectat sau nu normele legale.

El a insistat ca Guvernul a emis recomandari de siguranta dupa un incendiu din 2009, din Londra, dar va astepta concluziile anchetei publice inainte de a aduce modificari reglementarilor.

Materialul folosit la izolarea Grenfell Tower, despre care autoritatile cred ca a contribuit la propagarea rapida a flacarilor, a fost o varianta ieftina, care nu este rezistenta la incendii, a declarat un director al companiei care a produs panourile izolatoare, Omnis Exteriors, citat de The Guardian.

Omnis Exteriors ofera doua tipuri de izolatii: o varianta ignifuga si o alta, mai ieftina cu 2 lire sterline metrul patrat, care nu este ignifuga. Compania a livrat varianta mai ieftina societatilor care au izolat Grenfell Tower, a spus directorul John Cowley.

Compania Harley Facades a confirmat ca a instalat la Grenfell Tower panourile izolatoare cumparate de la Omnis.

Viteza cu care s-a propagat incendiul de la Grenfell Tower a generat numeroase speculatii legate de tipul de izolatie folosit. Potrvit expertilor, panourile din aluminiu, cu miez din polietilen, un material inflamabil, este posibil sa fi alimentat flacarile care au distrus focul.

Insa ancheta demarata va analiza si alti factori care este posibil sa fi contribuit la tragedie, inclusiv modul in care au fost instalate scarile de evacuare, instalarea barierelor antiincendiu la fiecare etaj si eventuale gauri ramase in urma renovarii, ce ar fi putut permite scanteilor sa intre.

Cincizeci si opt de persoane care se aflau in Grenfell Tower in noaptea incendiului sunt date disparute si probabil ca si-au pierdut viata, a anuntat sambata comandantul Politiei Metropolitane, din Londra, Stuart Cundy.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#izolatie Grenfell Tower, #lucrari renovare bloc Grenfell Tower , #Marea Britanie