Londra: Continua arestarile, centrul orasului, marcat de vandalism si incendii

Luni, 08 August 2011, ora 21:27
1902 citiri
Londra: Continua arestarile, centrul orasului, marcat de vandalism si incendii

Londra a avut parte de doua zile de violente, iar numarul celor arestati a ajuns pana la 215, dupa ce uciderea unui tanar de catre politisti a dus la proteste ample pe strazile din Tottenham, cel mai sarac cartier din capitala Marii Britanii.

Politicienii si politistii sustin ca nu este vorba despre tensiuni sociale, ci doar de o minoritate de delincventi care au profitat de mitingul organizat sambata pentru a jefui magazine si pentru a comite alte infractiuni, informeaza AP.

Secretarul britanic pentru afaceri interne a anuntat, luni, ca in urma evenimentelor din ultimele zile s-au efectuat 215 arestari. Secretarul s-a intalnit cu politistii din zona Hackney, pentru a discuta strategia privind securitatea orasului.

Violentele care au inceput in Tottenham s-au raspandit in oras, iar bandele de tineri au atacat o masina a politiei si magazinele din Hackney. Nu exita raniti, insa politistii au blocat traficul in zona pentru a restabilit ordinea. Mai multe masini au fost incendiate si in Peckham si Lewisham.

Primarul Londrei, Boris Johnson, a anuntat ca isi va scurta vacanta pentru a fi prezent in oras, in urma evenimentelor din ultimele zile.

Londra: Violentele si jaful continua pentru a doua noapte

Politistii au blocat strazile si au format cordoane pentru a izola zonele afectate si pentru a opri violentele sa se raspandeasca si in alte cartiere ale orasului. Politia sustine ca tinerii se organizeaza in bande prin SMS si folosind social media, iar oricine va incita la violenta va raspunde pentru faptele sale.

Unele voci sustin ca revoltele vin pe fondul saraciei din cartierul respectiv, unde somajul este la un nivel alarmant, iar politica este insensibila la problemele oamenilor. Politistii si politicienii insista insa ca problemele sunt cauzate de o minoritate si ca nu exista probleme de securitate.

Violente in strada la Londra, dupa ce politistii au impuscat mortal un tanar

Violentele au izbucnit, duminica seara, in urma unui miting organizat de apropiatii si familia tanarului Mark Duggan, in varsta de 29 de ani, ucis de politisti in circumstante necunoscute.

Oamenii au aruncat cu cocktail-uri Molotov si au incendiat mai multe cladiri si masini, vandalizand magazine. Au fost incendiate doua masini ale politiei si un autobuz, iar 26 de politisti au ajuns la spital raniti.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Londra violente arestari Tottenham, #Londra arestari, #Londra revolte Tottenham , #Marea Britanie