Londra se pregateste pentru un masacru mai sangeros decat la Paris: Zece atacuri teroriste simultan

Luni, 21 Martie 2016, ora 10:11
8373 citiri
Londra se pregateste pentru un masacru mai sangeros decat la Paris: Zece atacuri teroriste simultan
Foto: Arhiva Ziare.com

Politistii din Londra se antreneaza pentru a face fata la nu mai putin de zece atentate teroriste care au loc in acelasi timp, in diferite parti ale capitalei britanice, potrivit unui oficial.

Sunday Times, citand un ministru din Guvernul britanic care cunoaste detalii din initiativa de consolidare a securitatii, a relatat ca Politia a facut o prioritate din reactia la atacurile cu arme de foc.

Scotland Yard, in alerta: Statul Islamic pregateste un atac enorm si spectaculos

Miscarea vine dupa ce membrii unei grupari de traficanti de arme au aparut recent in fata instantei, fiind acuzati ca au adus in Marea Britanie, din Europa de Est, 22 de pusti de asalt fabricate in Cehia si noua mitraliere, relateaza The Independent.

Agentia Nationala pentru Infractiuni (NCA), care a jucat un rol crucial in arestarea traficatilor de arme, ar fi primit noi ordine, in contextul in care oficialii britanici se tem de atacuri in stilul celor de la Paris, din noiembrie anul trecut, comise de jihadisti care se intorc din Siria si care stiu cum sa foloseasca o arma.

Premierul Marii Britanii e convins ca Statul Islamic pregateste atacuri "teribile" in tara sa

"Obisnuiam sa ne antrenam pentru trei atacuri simultan, insa atentatele din Paris ne-au aratat ca trebui sa fim pregatiti pentru mai mult de atat. Suntem pregatiti daca cineva incearca sa comita sapte, opt, noua, zece atacuri", a declarat ministrul britanic, care a dorit sa isi pastreze anonimatul.

De asemenea, regimentele militare aflate in afara Londrei sunt in stand-by, pregatite sa ajute autoritatile din capitala in cazul unor atacuri coordonate majore, asa cum au fost cele de la Paris, soldate cu 130 de morti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#10 atacuri Londra, #10 atacuri simultan Londra , #Marea Britanie
Comentarii