Lord britanic, surprins drogandu-se in compania unei prostituate

Autor: Ana Ilie
Luni, 27 Iulie 2015, ora 13:51
3689 citiri
Lord britanic, surprins drogandu-se in compania unei prostituate

Lordul britanic Sewel a fost suprins in drogandu-se cu cocaina, in compania prostituatelor, asa ca i-a fost solicitata demisia din Camera Lorzilor.

Lordul Sewel, care inca nu s-a pronuntat public dupa aceste dezvaluiri ale presei britanice, a demisionat deja din functiile de vicepresedinte al Camerei si presedinte al Comitetului pentru Privilegii si Comportament, scrie BBC. Sursele publicatiei citate spun insa ca Lord Sewel a indicat ca nu va demisiona si din pozitia de pair (Titlu de noblete in Marea Britanie, care confera dreptul de membru al Camerei Lorzilor).

El poate fi anchetat si de politie cu privire la fotografiile publicate initial duminica de Sun on Sunday, care il infatiseaza inhaland cocaina de pe pieptul unei femei, ajutandu-se de o bancnota de cinci lire sterline.

Luni, publicatia Sun a iesit pe piata cu o prima pagina in care lordul este surprins imbracat cu un sutien portocaliu si o jacheta de piele, in timp ce fumeaza o tigara. Investigatia jurnalistica a mai dezvaluit ca pairul a folosit cuvinte dure la adresa politicienilor britanici. Lord Sewel ar fi spus despre premierul David Cameron ca este "cel mai facil, superficial premier care a existat vreodata", in vreme ce primarul Londrei, Boris Johnson, a fost etichetat drept "o gluma".

Presedintele Camerei Lorzilor, baroana D'Souza, a condamnat comportamentul pairului, pe care l-a calificat drept "socant si inacceptabil". Acuzatiile la adresa lordului Sewel vor fi transmise comisarului pentru standarde al Camerei si politiei metropolitane.

O lege din 2015 ce reglementeaza activitatea pairilor, pe care insusi lordul Sewel a promovat-o, permite ca acestia sa fie expulzati din Parlamentul britanic daca se constata o incalcare a codului de comportament.

Lord Sewel este un fost ministru laburist, neafiliat in prezent niciunui partid politic. Intr-un recent articol pentru Huffington Post, pairul scria ca s-au luat "masuri importante" in Camera Lorzilor pentru a se "proteja reputatia si pedepsi comportamentul incorect al membrilor".

Citeste si:
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Politicienii trăiesc mai mult decât restul oamenilor pentru că au venituri mai crescute şi beneficiază de tratamente medicale mai bune, arată un studiu întocmit de Universitatea din Oxford,...
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
REPER, noul partid înfiinţat de Dacian Cioloş şi mai mulţi europarlamentari de la PLUS, are noi membri. Fizicianul Cristian Presură și profesorul Ciprian Mihali, de la departamentul de...